ALKIŞ

Alkışlar Serdar Turgut için...

Habertürk yazarı Serdar Turgut, enfes bir Ahmet Hakan analizi yapmış. Analiz içindeki detay ise oldukça ilginç.

Alkışlar Serdar Turgut için...
Serdar Turgut'un bugünkü yazısında "AHMET HAKAN'IN BEYİN BLOKER'I" diye bir bölüm vardı. 

Okurken Ahmet Hakan'la ilgili ancak bu kadar güzel nokta atışı yapılırdı dedik. 

Birçok yazarın başına gelen Freudyen dil sürçmelerinden Ahmet Hakan'ın nasıl da kıvrak bir şekilde yırttığını gözler önüne sermiş Serdar Turgut. 

Yalnız verdiği örnekte, işin içinde bir parça da Sedat Ergin parmağı olduğu tahmininde bulunmuş. 

Serdar Turgut'u gözünden kaçmayan bu detay için alkışlıyoruz. 

"Ne yazmış ki?" diye merak edenler içinde yazının ilgili kısmını şuracığa bırakıyoruz:

Her ruhsal dönüşüm halini, döndüğünü, dönmediğini ve ileride dönebileceğini bizlerle paylaşmak zorunda olan Ahmet Hakan, "Direnişe geçtim" başlıklı bir yazı yazdı.

Bu yazı bence, bugün Türk medyasında yazarların Freudyen dil sürçmeleriyle (Freudian slip) nasıl baş etmesi gerektiğini göstermesi nedeniyle çok ilginçti.

Hürriyet yazarları, Freudyen dil sürçmesi konusunda son derce vukuatlılar. Arada bir çıkıp bir laf ediyorlar, sonra gelsin internet sitelerinde krizler, patron açıklamaları, Özkök'ten durumu idare etmeye yönelik sakinleştirici yazılar, falan filan... Rutin, hep aynı ve son derece de sıkıcı.

Ahmet Hakan da birçok yönden vukuatlı bir yazar olduğundan belli ki geçmiş hatalarından iyi ders almış.

Onun beyninde son derece etkili bir Freudyen dil sürçmesi bloker'ı oluşmuş.

"Direnişe geçtim" yazısında bunu net olarak gördük: Yazının sonuna doğru bir paragraf açıyor ve "Dikkat! Dikkat!" diye başlayıp şöyle devam ediyor:

"Artık memleketimizde keskin bıçak gibi iki taraf var...

- İki taraf da hakkaniyetsiz...

- İki taraf da aşiretçi..."

Derken bir anda tüm Freudyen dil sürçmelerinin babasının pençesine düşmenin eşiğine geliveriyor:

"Ya bendensin ya ondan" havasında "Tıpkı" diyor ve siz "Acaba kimi söyleyecek şimdi?" diye merak ediyor ve Hürriyet'te daha sonra yaşanabilecek olası yeni krizleri de düşünüp üzülebiliyorsunuz.

O "Tıpkı" sonrasında gelecek ismi beklemek eğer bir arkası yarın skeci olsaydı son derece heyecanlı ve sinir bozucu olabilirdi. İşte bu anda Ahmet Hakan'ın beynindeki Freudyen dil sürçmesi bloker'ı hemen devreye giriyor ve...

"- İki taraf da tıpkı Bush gibi, 'Ya bendensin ya ondan' havasında" diyor.

BU KESİN SEDAT’IN İŞİ

“Türk siyaseti üzerine yazarken Bush da nereden aklına geldi bunun? Neden Türkiye’den bir örnek bulamadı?” diye düşünürken aklıma başka bir şey geldi.

Bush’u Ahmet Hakan düşünemez, çünkü o lokal, fazlasıyla Türk koşullarıyla oluşmuş bir insan. Bush’u oraya Sedat Ergin orijinal metindeki ismi çıkardıktan sonra son anda koymuş olmalı.

İnşallah Ahmet beynindeki şu Freudian slip bloker’ının bir aplikasyonunu çıkarır da tüm medya da bundan yararlanır ileride.

 

ÇOK OKUNANLAR