ALKIŞ

Alkışlar Şebnem Bursalı için...

İzmir'de yaşanan skandalların üzerine gitmekten korkmadığı ve "Hangi Başkan Gazetecileri Maaşa Bağladı?" iddialarının peşini bırakmayarak yaptığı gazetecilikten dolayı...

Alkışlar Şebnem Bursalı için...
Şebnem Bursalı bu zamana kadar Yeni Asır gazetesinde büyük işler başardı. Özellikla kadına karşı şiddet konusundaki duyarlılığını her zaman gazeteye yansıttı. Sadece bu değil elbette.

Yerelin peşini hiç bırakmadı. İzmir'le ilgili bütün sorunları gazete sütunlarına taşımaktan çekinmedi.

Bugün yine Yeni Asır'da bir haber dikkatimizi çekti.

"Hangi Başkan Gazetecileri Maaşa Bağladı?" diye soruyordu haber.

Haberin detayındaki iddialar ise oldukça çarpıcıydı:

"İzmir'de yıllardır konuşulan bazı gazetecilerin belediyelerden maaş aldığı yönündeki iddialarla ilgili bugün önemli bir gelişme yaşanacak. İzmir merkezli yayın yapan "egedegundem.com" internet sitesi, bugün İzmir'deki bir ilçe belediye başkanının bu iddialarla ilgili yaptığı çarpıcı açıklamaları yayınlayacağını duyurdu.

Site, belediye başkanının ulusal bir gazetenin Ege ekinin çalışanlarının maaş ve sigorta pirimlerinin belediyeden ödendiği, ayrıca daha önce bir grup bankamatik gazetecisinin belediyeden maaş aldığını doğruladığını açıkladı. Sözkonusu belediye başkanının açıklamaları bugün Yeni Asır internet sitesinde ve yarın da Yeni Asır Gazetesi'nde de yer alacak.

İzmir kamuoyu ve basın mensupları, bu haberin ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İçişleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gerekli soruşturmayı yapmasını ve gazetecilik mesleğinin adını kötüye çıkaran bu kişilerle ilgili gerekli işlemin yapılmasını bekliyor."

Şebnem Bursalı ve Yeni Asır gazetesi sizce de bu tür olayların üzerine gazetecilik refleksiyle korkusuzca giderek alkışı haketmiyor mu?

Biz Gazeteciler.com olarak kendisini alkışlıyor ve merakla bekliyoruz İzmir'deki bu iddiaların neler olduğunu? 
ÇOK OKUNANLAR