ALKIŞ

Alkışlar Şafak Pavey için...

Şafak Pavey TBMM açılışında yaptığı tarihi konuşma ile alkışlanmayı hakediyor...

Alkışlar Şafak Pavey için...
GAZETECİLER.COM -

CHP'nin talebi üzerine 'terör' gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, Başkanvekili seçildikten sonra Meclis Genel Kurul'unu ilk kez yöneten Şafak Pavey, açış konuşmasında tarihi bir çağrı yaptı.

Şafak Pavey gerek bu konuşması gerekse HDP Milletvekili Osman Baydemir'in, Genel Kurul'da yaptığı konuşmaya tepki gösteren milletvekillerine, "Bu ülke sizin egolarınızdan daha önemli" diyerek yaptığı uyarı ile ile günün 'alkışı hakeden'i olmaya hak kazandı.

İşte CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in oturum açışında yaptığı tarihi konuşması:

"Gündeme geçmeden önce izninizle duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Değerli milletvekilleri, bugün ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü acı koşullar içinde olağanüstü toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle, insanlık dışı terör tuzaklarıyla kaybettiğimiz gençlerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, canlarımızı saygıyla, yasla ve rahmetle anmak istiyorum, yakınlarına sabır diliyorum.

Ben, her terörün ardından görünmez yaralıları da merak ederim; kaçını daha kaybettiğimizi, kaçının ömür boyu engelli kaldığını, onları bekleyen zahmetli geleceği düşünürüm. Burada yaratacağımız her asabiyet, her tansiyon yükselişi sokağa katmerli şiddet teşviki olarak dönebiliyor.

Oysa insanlarımız öfkelerimizden, nefretlerimizden çok daha kıymetliler çünkü bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Bizler, varlıklarımıza bir şey katmak için değil, varlıklarımızla bir şey katmak için yüce Meclisteyiz. Oldukça hassas günlerdeyiz.

Siyasi şiddet, toplumsal huzursuzluk bizi her zamankinden çok daha acil sağduyu ve mantığa çağırıyor. Felaketin neye benzediğini unutanlara, su satmak için yangın çıkarmak fikri cazip gelebilir fakat yangın bir felakettir ve felaketten kâr umanları da kül eder.

Alternatif hafızalar ülkesi olmaktan vazgeçip sadece ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimizi düşünüyor, inanıyor ve güveniyorum.

Toplumumuza borçlu olduğumuz davranışlarımızı ahlaki sorumluluklara göre düzenleyeceğimizden kuşkum yok ve bunu kendi adıma da taahhüt ediyorum" dedi.

BU ÜLKE SİZİN EGOLARINIZDAN DAHA ÖNEMLİ

Şafak Pavey'in bu tarihi açış konuşmasından sonra siyasi parti sözcüleri kendi grupları adına konuşmalar yaptı. HDP adına Genel Kurul'a konuşan Osman Baydemir'in "Kardeşlerim gelin çözüm endeksli bir tabloyu yaratalım" sözleri üzerine bazı milletvekillerinin gösterdiği tepkilere Şafak Pavey, "Bu ülke sizin egolarınızdan daha önemli" diyerek yaptığı uyarı ile de 'alkış'ına 'alkış' kattı.

ÇOK OKUNANLAR