ALKIŞ

Alkışlar NTV için

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle NTV’nin hazırladığı özel yayın büyük ilgi gördü.

Alkışlar NTV için
Ekranını gün boyunca kadın ve kadına dair konulara ayıran NTV özel bir yayın yaptı. Simge Fıstıkoğlu ve Ahmed Arpat'ın sunduğu programda birbirinden ilginç, ilham veren kadın hikayelerine yer verildi.

4 yıl önce aldığı 700 TL mikrokrediyle 2 keçi alan, şimdiyse çiftlik sahibi olan Melek Yılmaz, Yetiştirme Yurdu'ndan bir başarı hikayesine dönüşen TV sunucusu Nursel Ergin, 13 yıldır Denizli'de tekstil fabrikası yöneten Remziye Güvenç, açtığı restoran 9 gün sonra yangında kül olan ancak pes etmeyen ve işini tekrar kuran Filiz Özgün, Giresun'un Görele ilçesinin temizlik ve çevre düzenlemesinden sorumlu 15 kadın, bir engelli annesi olan ve 22 yıldır bu konuda mücadele veren gazeteci Nilhan Turan Kırdı, erkek futbol takımına teknik direktör olan Özgür Gözüaçık, uzay istasyonunda en uzun süre zaman geçiren kadın astronotun hikayeleri bunlardan birkaçıydı...

İlk tekstil şirketini 20 yaşında kuran, bugün 30. yılını kutlayan Nur Ger, Berfu Güven'in sorularını yanıtladı.

Kadınların yaşadığı sorunlar, şiddet ve kadın cinayetleri de tabi ki unutulmadı. Simge Fıstıkoğlu'nun tabiriyle "ilhamımızı, umudumuzu kıran hikayeler" de programda yer aldı... Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan açıklamalarda bulundu. Kadın cinayetleri ve zanlılara verilen cezalar tartışıldı. Rezan Epözdemir konuk oldu. İş dünyasından kadınlar, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Evrim Aras kadın çalışanın artırılmasına dair çalışmalarını anlattılar. Siyasette kadının yeri konuşuldu.

NTV'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel yayınına katılan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes "Tek Kanatla Uçamayız" projesini anlattı. Canlı yayın konukları arasında serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, mülteci kamplarında kadın olmak üzerine sınır bölgesindeki kamplardaki gözlemlerini anlatan gazeteci Muharrem Sarıkaya da yer aldı.

Melda Yücel Kocaalp'in sunduğu Finans Kafe'de, İş'te Eşitlik, Çocukla Kariyer Mümkün mü? konuları masaya yatırıldı. "Önce anneyim" diyen girişimci iş kadını Ayşen Zamanpur konuk oldu.

Gün boyu ekranda mesajları yer alan kadınlardan birkaçı ise; Betül Mardin, Sanem Oktar, Deniz Çakır, Zeliha Berksoy ve Evrim Aras oldu.

NTV'yi tüm günü kadınlara ayırdığı için alkışlıyoruz. 

ÇOK OKUNANLAR