ALKIŞ

Alkışlar Murat Bardakçı için...

Şopen mi Itri mi tartışmasını 5 ay önce başlatan ve konuyu teknik detaylarıyla ele alan Murat Bardakçı bugün de konuya değindi.

Alkışlar Murat Bardakçı için...
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic Chopin'in 'Cenaze Marşı'na karşı Itri'nin Tekbir'inin çalınmasını teklifi tartışma yarattı.

Bu marş protokol cenazelerinden 1932'den bu yana çalınıyordu. 

Fakat zaman zaman bundan rahatsızlıklar dile getiriliyordu. İlk kez bu tartışma bu kadar büyüdü.

Yüksekova'da şehit olan Özel Harekât polisi Mustafa Sezgin'in naaşı uçağa konulurken, silah arkadaşları çalınan Cenaze Marşı'na tepki gösterip ve hep bir ağızdan tekbir getirerek bandoyu susturunca, tartışmalar iyice alev aldı. 

Cenazelerde Şopen mi yoksa Itri'nin Tekbir'i mi çalınsın tartışması daha büyüyecek gibi duruyor.

Peki biz Murat bardakçı'yı neden alkışlıyoruz.

Çünkü 5 ay önce Murat Bardakçı konuyu gündemem getirmişti.

Murat Bardakçı; askerî ve sivil cenaze merasimlerinde icra edilen Şopen’in meşhur “Cenaze Marşı”nın bizimle alâkasının bulunmadığını, cenazelerde Şopen yerine hissiyatımıza ait bir eserin çalınması gerektiğini, bu işe en uygun bestenin deItrî’ye atfedilen “Tekbir” olduğunu söylemiş ve Tekbir’in Son Halife Abdülmecid Efendi tarafından piyanoya uyarlanmış hâlinin notasını da yayınlamıştı. 

Bu yazıdan 5 ay sonra Murat Bardakçı'nın önerisi dallandı budaklandı ve gündeme oturdu.

Aslına bakarsanız Murat Bardakçı da bu durumdan gayet memnun. Bugün köşesinden memnuniyetini bizzat kendisi dile getirmiş. 
ÇOK OKUNANLAR