ALKIŞ

Alkışlar İlker Akgüngör için...

Vatan muhabiri imza attığı ve gazetesinin manşetine taşıdığı haberi ile alkışı haketti

Alkışlar İlker Akgüngör için...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Güzel ama bakım şart" dediği Küba'nın başkenti Havana'daki Atatürk büstü pırıl pırılken İstanbul'da bulunan Küba ulusal kahramanı José Marti'nin anıtının bakımsız hali dikkat çekti.

Vatan'dan İlker Akgüngör, Türkiye'de bulunan iki José Marti anıtından birini, Esenyurt'taki Havana Parkı'nda Atatürk büstüyle yanyana duran anıtı görüntüledi.

Marti büstünün mermer plakasının döküldüğü gözlenirken, düşmek üzere olan büstün bir kalasla desteklenerek ayakta durduğu görülüyor.

Deneme

İSMET İNÖNÜ SANILIYOR

Marti'nin büstünda ismi ve kim olduğuyla ilgili bilgi de yer almıyor. Semt sakinlerinin büyük bir kısmı büstün José Marti büstü olduğunun farkında değil. Çoğu Marti'yi İsmet İnönü sanıyor.

Deneme

KÜBA HEDİYENİN KIYMETİNİ BİLMİŞ

Esenyurt'taki José Marti büstünün de bulunduğu Havana Parkı CHP'li eski belediye başkanı Gürbüz Çapan'ın 1993'teki Küba ziyaretinin ardından açılmıştı.

Çapan, Küba'ya ziyaretinde Erdoğan'ın da çiçek bıraktığı Atatürk büstünü hediye ederken, Küba'dan gelen Jose Marti büstü de 19 Mayıs 1995'te Havana Parkı'nda sergilenmeye başladı.

ÇOK OKUNANLAR