ALKIŞ

ALKIŞLAR; Hasan Cemal için çünkü...

Plazalardaki odalarında rahat koltuklarına kurulup ona buna çatan, fikir üretmek yerine polemik yaratan yazarlara duyurulur!

ALKIŞLAR; Hasan Cemal için çünkü...
Ne güzel bir giriş yapmış Hacer Alkan...
Bakın ne diyor Hacer, "Hasan Cemal Gazeteciliği"ni anlatmadan önce:

"Plazalardaki odalarında rahat koltuklarına kurulup ona buna çatan, fikir üretmek yerine polemik yaratan yazarlara duyurulur!"

Ve Hasan Cemal için yazdıkları da şöyle:

Muhabir Namık Durukan ve foto muhabiri Bünyamin Aygün ile günlerdir Van'da dolaşıyor Hasan Cemal... Gördüklerini yansıtıyor, hissettikleri ile merhametimizi, yardım arzumuzu canlandırıyor.
Medyanın gündeminden sildiği Van'ı, depremin yerle bir ettiği hayatları, yarım kalan yaşamları, dondurucu soğukta ısınmaya çalışan yürekleri hatırlatıyor.

Gelin de Hasan Cemal'i ve "Hasan Cemal Gazeteciliği"ni alkışlamayın...
Gelin de patlatmayın avuçlarınızı...

Evet...
ALKIŞLAR; ülkenin en etkin köşe yazarlarından ve eski genel yayın yönetmenlerinden olduğu halde, gazetecilik aşkıyla kar/kış demeden yollara düşen; acıları, sorunları bizzat o insanların içinde yaşayıp yazan Hasan Cemal için...
ALKIŞLAR; yaşıtı meslektaşları sıcacık odalarında cafe latte, cappucino veya viskilerini yudumlarken, kendisi deprem çadırlarında dert dinleyen o muhteşem gazeteci Hasan Cemal için...
ALKIŞLAR; genç kuşak gazetecilere iyi örnek olması nedeniyle öğreten gazeteci Hasan Cemal için...
ÇOK OKUNANLAR