ALKIŞ

Alkışlar BirGün gazetesi için çünkü...

Birgün, onlarca gazetecinin tutuklanmasına yol açan iddianame karşısında hem düştüğü not ile hem de meslekten yana tutumuyla alkışı haketti...

Alkışlar BirGün gazetesi için çünkü...
GAZETECİLER.COM
Son bir kaç gündür muhafazakar gazetelerde "şok şok" diye anons edilen yeni bir iddianame var. KCK davasından tutuklanan onlarca gazeteciye yönelik hazırlanan iddianamenin kendisi değil ama gazetelerde yer alma biçimi sahiden şoke ediyor.

Baştan sona kendini izah etmeye muhtaç suçlamalarla dolu olan iddianame gazetecilik ile "terörizm" arasındaki o koca mesafeyi sıfıra indirdiği gibi her yönüyle normal olan sayısız haberi “kamuoyunu manüpüle etmek ve halkın bir bölümünü devlete karşı kışkırtmak” suçuyla yargılanıyor. Buna karşın gazeteler iddianameye dönük en küçük bir sorgulamayı çok görürken aksine operasyona meşruiyet taşıma amacıyla haberi kurgulamayı tercih etti.

Genel resim bu olsa da Birgün gazetesi iddianameyi detaylarıyla mercek altına alıp skandal düzeyindeki sayısız detaya dikkat çekmeyi tercih etti. Gazete dört muhabiriyle iddianameyi masaya yatırırken aslında neyin "şok şok" diye anons edilmesi gerektiğini de gözler önüne serdi.

Büyük medyanın görmezden geldiği muhafazakar medyanın ise ibretlik bir coşkuyla sahiplendiği iddianame günü geldiğinde çok insanı utandıracak. Birgün, onlarca gazetecinin tutuklanmasına yol açan iddianame karşısında hem düştüğü not ile hem de meslekten yana tutumuyla alkışı haketti...

Birgün'ün iddianameyi gözler önüne serdiği haberi okumak için

ÇOK OKUNANLAR