ALKIŞ

Alkışlar Ali Bayramoğlu için çünkü...

Ali Bayramoğlu, ekrandaki sayısız Başbuğ tartışması içinde esasa temas etme çabasıyla sıyrıldı ve alkışı haketti...

Alkışlar Ali Bayramoğlu için çünkü...
GAZETECİLER.COM
İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla başlayan tartışma ekranı adeta esir almış durumda. Ancak tartışmalara meselenin esası değil teknik ve hukuki detayları yön veriyor.

Başbuğ'u yargılayacak kurumun hangisi olması gerektiği, tutuklu mu tutuksuz mu yargılanması gerektiği ya da suçlamanın 'terör örgütü lideri' iddasına dayanması gibi konular tartışmaların omurgasını oluşturuyor. Oysa hükümeti destekleyen gazeteler ve köşe yazarlarının aldığı pozisyonlardan, hatta Başbakan'ın açıklamasından anlaşılacağı gibi ortada ciddi bir siyasi hesaplaşma var. Ancak onca TV açık oturumlarında olayın perde arkasına dair doyurucu bir tartışma ve arayış sözkonusu değil.

İlginç bir şekilde onca kanaldaki Başbuğ tartışmaları arasında en esaslı olanı 'yandaş' sıfatını sonuna kadar hakeden bir kanaldan geldi. 24 ekranındaki tartışmayı modere eden Ali Bayramoğlu, konuyu teknik ve hukuki koridorlara sokup mundar etmekten çok daha iyisini yaptı. Bayramoğlu, Fehmi Koru ve Mustafa Karaalioğlu gibi zorlu isimlerle tartıştığı konuyu 'hukuki' değil 'siyasi' gerçekliğinin içinde tutmaya özen gösterdi. Olayı 'demokratikleşme yolunda atılmış bir büyük adım' olarak değil 'iktidar mücadelesinde yeni bir cephe' olarak tarif eden Bayramoğlu tartışmayı da bu hesaplaşmanın perde arkasına odaklamaya çalıştı.

Ali Bayramoğlu, ekrandaki sayısız Başbuğ tartışması içinde esasa temas etme çabasıyla sıyrıldı ve alkışı haketti...


ÇOK OKUNANLAR