MEDYA KÖŞESİ

Ali Kırca'nın Emine Ayna ile sınavı

Uğur Dündar ve Ali kırca'nın ana haber bültenleri dün akşam iki DTP'li isimle canlı yayın bağlantısı yaptı. İkisi de şaşırttı!

Ali Kırca'nın Emine Ayna ile sınavı

GAZETECİLER.COM

Ana haber bültenlerinin bu akşam geniş yer ayırdıkları DTP ile ilgili gelişmeler ilginç canlı yayın bağlantılarına da sahne oldu. Show TV ve Star TV'nin ana haber bültenleri ise rakiplerinden farklı olarak kapatılan DTP'nin iki önemli ismini canlı bağlantıyla ağırladı. İki ana haber bülteni de, DTP, açılım, Kürt sorunu konularındaki mesafeli ve ulusalcı çizgisiyle biliniyor. Haliyle kapatılan DTP'nin temsilcileriyle yapılan canlı bağlantılar da bol aksiyonlu olabiliyordu.

Ancak dün akşamki bağlantılar şaşırtıcı derecede sakin, olgun, olaysız ve dengeli oldu. Show TV Ana Haber Bülteni'nde Ali Kırca Emine Ayna'yı ağırladı. Medyanın son dönem en sevdiği isimlerinden olan Ayna en rahat canlı yayınlarından birini yaptı muhtemelen!

Emine Ayna: Ahmet Bey milletvekilliğinin anayasal olarak devam ettiği için öyle söylüyor. Ahmet Bey de şu anda ifade vermeme kararında. Kaldı ki sorun kim ne dedi sorunu değildir. Olayın özünü tartışmak gerek

Ali kırca: Asıl sorun dokunulmazlık sorunu mudur?

Emine Ayna: Biz yaşanmakta olan bir ayrımcılığı teşhir ediyoruz. Yüzlerce milletvekili şu anda bir çok suçtan dolayı soruşutulmuş, yargıda dosyaları bekletilmekte. Ama DTP milltevekilleri söz konusu olunca bir çifte standart var. Bir ayrımcışık var ve biz bunu teşhir etmek istiyoruz. Dokunulmazlık kalkmalıdır diyoruz. Siyesetçiler fikirleri dışında bir suça bulaşmışsa yargılanmalıdır diyoruz. Ama bize dönük özel bir uygulama dayatılıyor şu anda.

Ali Kırca: Yakalanma emri uygulanırsa ne yapacaksınız?

Emine Ayna: Yakalama emri yok, bunu düzeltmek gerek. Ben kararı da gördüm. Ama öyle bir şey olursa neler olabilir? Bunu öyle bir durum yaşanırsa göreceğiz. Ama biz ifade vermeyeceğiz.

Ali Kırca: Sayın Ayna teşekkürler.

Star TV Ana Haber Bülteni'nde ise Uğur Dündar'ın konuğu Sırrı Sakık oldu. Dündar bir ara laf sokmadı değil. Ama kesinlikle incitmeden!

Uğur Dündar: Sayın Sakık iyi akşamlar. Şu anda neredesiniz ve yanınızda hakkında yakalama emri çıkan arkadaşlarınızdan kimse var mı?

Sırrı Sakık: Mekanımda oturuyoruz, yanımda Ahmet Türk de var arkadaşlar da var. Fırtınalı bir gün yaşadık. Ama maalesef Türkiye yaşadıklarından ders çıkartmıyor. DTP kapatıldı, arkadaşlarımıza siyaset yasağı geldi, genel başkanımızın vekilliği düştü, belediye başkanlarımız Nazi kamplarını aratmayacak bir uygulamayla içeri alındı.

Uğur Dündar: Polis her an gelip Sayın Tuğluk ve Türk'ü alabilir mi?

Sırrı Sakık: Biz buradayız. Demokrasi için bir bedel gerekiyorsa öderiz. Özür diliyorum sözümü kesmiştiniz, oradan devam etmek istiyorum.

Uğur Dündar: Ben özür dilerin efendim, buyrun devam edin.

Sırrı Sakık: Diyarbakır adliyesinde Nazi kamplarındaki uygulmalara maruz kaldılar. Ama kimseden ses çıkmadı. Yargının siyasallaştığını ve Kürtler'e karşı farklı bir uygulama geliştirdiğini gösteriyor.

Uğur Dündar: Yargıya ifade vermemenin anlamı nedir? Neden ifade vermiyor arkadaşlarınız. Herhangi çekindikleri bir şey mi var.

Sırrı Sakık: Biz hesabını vermeyeceğimiz bir konuşmayı yapmayız. Arkasında duramayacağımız bir şeyi yapmayız. Kürt sorununda, yargını çifte standardında söylediklerimizi aydınlar, köşe yazarları söylüyor.

Uğur Dündar: Şu anda polisler gelir ve alıp götürmek isteseler tavrınız ne olacak?

Sırrı Sakık: Hukuk herkes için gerekir. Biz herkese uygulanmasını istiyoruzç AKP samimiyse bazı yasal değişikliklerle sorunu çözebilir.

Uğur Dündar: Yargının sorunları yargıya olan güven ve inançla çözülebilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum