MEDYA KÖŞESİ

Ali Bulaç'tan THY'nin Zaman ambargosuna tepki

THY'nin cemaat gazetelerine uyguladığı amborgoyu eleştiren Zaman yazarı Ali Bulaç uçakta yaşadığı ilginç diyalogları köşesine taşıdı...

Ali Bulaç'tan THY'nin Zaman ambargosuna tepki
GAZETECİLER.COM
Zaman yazarı Ali Bulaç, AKP ile cemaat arasındaki kavgadan sonra THY'nin Zaman gazetesine koyduğu ambargoyu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İtalya seyatine katılan Bulaç, uçaktaki diğer gazeteciler ve hostes ile yaşadığı çarpıcı diyalogları da paylaştı.

İşte Bulaç'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Mutad olduğu üzere uçakta gazete dağıtımına başlandı. Hostes hanıma “Zaman var mı?” diye sordum. “Yok” diyor, olan gazeteleri sıralıyor. Ben de “Bana resmi görüşü temsil eden bir gazete verin” diyorum. Gülümsüyor. İsimlerini vermeyeceğim ama sahiden artık değil “yarı resmi El Ehram”, “sivil resmi” konumda yayın yapan iki gazete aldım. “Neden Zaman yok, THY’nin bir gazeteyi boykot etme yetkisi var mı?” diye soruyorum, “Lütfen bunu en tepedeki yetkilinize iletin. THY, yolcularının, ambargo koyduğu gazetelerden haber alma ve yazarları perspektifinden olayların yorumunu öğrenme hakları”nı ellerinden alamaz. Başında dindar muhafazakâr yöneticilerin bulunduğu THY’ye bakın, hükümete eleştirel bakan gazeteleri yasaklıyor, bununla da yetinmeyip “Bank Asya’yı batırma” planı çerçevesinde kuruma ait parayı finans kuruluştan çekip TMSF’nin el koymasına müsait hale getiriyor. Bank Asya kulvarında başka 9 banka var, bir sistemi çökertme pahasına “intikamcı” uygulamalara imza atılıyor. Bu nasıl “dindarlık, bu nasıl vicdan!” Hani “Bir topluluğa olan kinininiz sizi adaletten ayırmamalı” değil miydi?

Kaderin tecellisine bakın, arkada oturan Sedat Ergin, bana Zaman uzatıp “Burada yoksa bende var” diyor. Yanımda Türkiye’den Nuri Elibol –o da neden Zaman dağıtılmadığını soruyor-, arkada Milliyet’ten Kadir Gürsel gülüşüyoruz. Hürriyet’ten Ergin, “Bu kıyağımı da unutma” diyor. Birkaç kişinin Zaman isteğine karşılık verilmediğini öğrenen Cumhurbaşkanı danışmanı kızıyor, “Neden Zaman da uçağa alınmamış?” diye çıkışıyor.

ALİ BULAÇ TÜM YAZILARI