MEDYA KÖŞESİ

Ali Bulaç'tan tepki alacak 'dekolte' yazı

Zaman yazarı dekolteci ilahiyatçıya hak verdi, açık giyinen kadınları suçladı.

Ali Bulaç'tan tepki alacak 'dekolte' yazı

GAZETECİLER.COM - Zaman yazarı Ali Bulaç, tepki çeken İlahiyat Prof. Orhan Çeker'e hak verdi. 
Şaşırtan bir yazı kaleme alan Ali Bulaç'a göre de "kadının tahrik etmesi tecavüzün sebebi"...
Asıl şaşırtıcı olan ise Bulaç'ın "çıplak kadına karşı cinsel arzu duymayan erkekte arıza" olduğunu savunması oldu. 
Bulaç, kadının dekolte giyinmesini "haram" olarak nitelerken, erkeğin böyle giyinen kadına karşı gösterdiği cinsel saldırganlığı ise "erkeğin doğası" olarak yorumladı.

İşte Ali Bulaç'ın yazısından önemli bölümler:

"(...)Bir erkek organizması, çıplak kadın bedeniyle karşılaştığında, cinsel arzu duyar. Çünkü çıplak beden ona uyarıcı mesaj vermiştir, uyarıya rağmen erkek herhangi bir istek duymuyorsa, sorun var demektir. Eğer kadın kısmen veya tamamen teşhir ettiği çıplak bedeniyle erkeğe cinsel mesaj vermiyorsa yeterince cinsel cazibeye sahip olmadığı düşünülür.

Bir erkek iki durumda kitlesel teşhire sunulmuş bedene cevap vermez: 1) Kendini denetler, arzusuna hakim olur. Bu ideal durumdur; 2) Uyarıya rağmen kadın bedeni onun için herhangi bir anlam ifade etmez. "Aşırı uyarılma"nın söz konusu olduğu plajda genellikle böyle olur.

UYARILAN ERKEK SALDIRIR

Cinsel açlığın yaygın ve kadına ulaşmanın zor olduğu durumlarda, sürekli olarak uyarılan erkek, -haram gibi normlara sahip değilse- fırsatını bulduğunda kendisini uyaran -tahrik eden- kadına yönelir, rıza ile karşılık bulamazsa duruma göre saldırır. Erkekler günün her saatinde sokakta, televizyon ekranlarında tahrik edilmektedir. Büyük kentler yüz binlerce cinsel yönden cinsel aç bekar ve habire tahrik olmakta olan erkekle doludur. Dekolte kıyafetle erkeğin karşısına geçen kadının erkeği tahrik etmediğini iddia etmek deneysel pratiklerce yalanlanmaktadır.

TAHRİK TECAVÜZÜN SEBEBİ

Tabii ki, tahrik tecavüz suçunun mazereti veya gerekçesi değildir, ama sebebidir.
Cinsel tahrik veya çıplaklığı tecavüz suçuna mazeret veya gerekçe sayamayız ama, sebepleri göz ardı ettiğimizde ne kadar gerçekçi davranmış oluruz, bunu soralım.

Yazının tamamı için

ÇOK OKUNANLAR