MEDYA KÖŞESİ

Ali Bulaç'tan şok komplo teorisi...

'Afganistan'da ne işimi var?' diye soran Zaman yazarı Ali Bulaç hem eleştirilerine devam etti hem ilginç bir komplo teorisi attı ortaya...

Ali Bulaç'tan şok komplo teorisi...
GAZETECİLER.COM
Kanaltürk ekranlarında yayınlanan 2X2 hararetli bir Afganistan tartışmasına sahne oldu. Zaman yazarı Ali Bulaç 12 askerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına dair iddialı bir komplo teorisi ortaya attı.

12 ASKERİN ÖLDÜĞÜ KAZA ASLINDA NATO'NUN TEZGAHI MI?

Faruk Mercan'ın modere ettiği programda hükümeti Afganistan politikası nedeniyle eleştiren Ali Bulaç, 12 askerin öldüğü kazanın arkasında Türkiye'yi sıkıştırmak isteyen güçlerin komplosunun olduğunu söyledi. Suriye'deki krizi Türkiye üzerinden çözmek isteyen NATO'nun hükümete bu kazayla mesaj vermek istediğini iddia eden Bulaç 'Türkiye'ye Ortadoğu'da daha aktif olması için verilmiş bir mesajdır bu. Bunun bir kaza olduğundan ciddi olarak şüphe ediyorum, bu kaza mutlaka araştırılmalı. Türkiye Suriye konusunda ayak diretirse bir uyarı daha verirler' dedi. Programın yorumcularından Mümtazer Türköne ise Bulaç'ın iddiasının gerçekçi olmadığını savunarak 'çok uçtun sen' dedi. Bulaç ise Türköne'ye 'ben uçarım ' diyerek cevap verdi... Bulaç "

AFGANİSTAN'DAKİ TÜRK ASKERİ ANADOLU'YU İŞGAL EDEN MÜSLÜMAN İNGİLİZ ASKERLERİNİN KONUMUNDA

Bulaç, Afganistan'daki Türk askeri gücüne yönelttiği eleştirilere ekranda da devam ederken ilginç bir örnek verdi. 1. Dünya savaşı sonrası Anadolu'yu işgal eden İngiltere'nin müslüman askerlerini hatırlatan Bulaç "bizim Afganistan'daki konumumuz da aynen budur" dedi:

"Anadolu işgal altındayken İngilizlerin hakim olduğu bölgede Anadolu insanları tepki göstermiyorlardı. Çünkü İngiliz askerlerin bir kısmı müslümandı. Hatta Maraş'ta Antep'te 'bunlar da bizim gibi müslümandır' deniyordu. Ama Mustafa Kemal 'bunlar gitmeli' dedi değil mi? Bizim Afganistan'daki konumumuz da böyle aslında. Tabii ki bir Afgan'a sorduğunda Türk askerini tercih eder İngiliz, İtalyan, ABD'li yerine... Ama aydınına, ulemasına, entellektüellerine, siyasilerine, komutanlarına sorduğun zaman ne diyorlar Türkiye hakkında? Ben oradan gelen insanlarla sürekli görüşüyorum..."

ÇOK OKUNANLAR