MEDYA KÖŞESİ

Ali Bulaç'ı <font color='#FF0000'>Zaman'ın sözcüsü</font> sanan var mı?

"Zaman Gazetesi'nde yazmak veya camianın medya grubunda konuşmak bir kat daha zor."

Ali Bulaç'ı <font color='#FF0000'>Zaman'ın sözcüsü</font> sanan var mı?
GAZETECİLER.COM - Zaman'ın köşe yazarı Ali Bulaç, yazılarının "cemaat"in görüşü gibi lanse edilmesinden rahatsız. Daha da ötesi "Zaman yazarı" olarak "Zaman sözcüsü" gibi tanımlanmaktan da imtina ediyor...

Bu noktada Ali Bulaç'ın içini rahatlatalım!
Öncelikle cemaat sözcüsü olarak tanımlanan kişi bildiğimiz kadarıyla Hüseyin Gülerce'dir, Sayın Bulaç!... Size böyle bir misyon yükselemesi yapıldığını hiç duymadık. Zaman'ın sözcüsü gibi bir nitelemeden de haberdar değiliz. Zaman ile ilgili açıklamalarda itibar ettiğimiz isim Ekrem Dumanlı'dır... Haliyle "beni sözcü sanıyorlar" endişeniz boşunadır.

Gelelim Ali Bulaç'ın "sözcü değilim" çıkışına...
Demiş ki;


"Zaman Gazetesi'nde yazmak veya camianın medya grubunda konuşmak bir kat daha zor. Zira gözler üzerinizde. Bunda bir gariplik yok. Mademki söz sorumluluktur, nerede olursanız olun, hangi makamda sözü sarf ediyorsanız sarf edin dikkatli olmanız lazım.

KİMSENİN SÖZCÜSÜ DEĞİLİM

Belirtmek gerekir ki, bu köşenin yazarı hiç kimsenin sözcüsü değildir. Tabii ki "Zaman yazarı"yım. Bundan gurur duyuyorum. Hocaefendi'nin şahsına, hizmet hareketine, bu hizmet içinde yer alan insanlara, cemaate büyük bir sevgi beslediğim de doğru. İslam'ın kutlu nehrine su taşıyan irili ufaklı her ırmak nazarımda sevgiye layıktır.

KİMSE BANA BÖYLE BİR GÖREV VERMEDİ

Lakin ben ne Zaman Gazetesi'nin, ne Hocaefendi veya cemaatin sözcüsüyüm. Kimse bana böyle bir görev yüklemiş değil, bu yönde en ufak bir telkinde bulunmuş da değil. Bana ayırdıkları bu köşe bir emanettir, her satırını dikkatle kullanmak zorundayım. Kimse bana herhangi bir müdahalede veya siparişte bulunmuyor. Zaman adına konuşmak gerekirse bunu zaten Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı yapıyor, her pazartesi günü de dikkatle okunan bir muhasebe ve bilgilendirme yazısı yayınlıyor. Defalarca açıklandığı üzere gerektiğinde Hocaefendi adına avukatları açıklamalar yapar. Hocaefendi'nin de konuşmaları yayınlanıyor, lüzum hissederse güncel konularda görüşlerini açıklıyor. Hocaefendi'nin bizim gibi sözcülere ihtiyacı yoktur.

KENDİ ADIMA YAZAR KONUŞURUM

Özetle bu köşenin yazarı sadece kendi adına yazar-konuşur, değil cemaat adına, İslam ve Müslümanlar adına konuşma yetkisi ve hakkı da yoktur ve bu aslında herkes için varid genel bir kaidedir. Herkes kişisel olarak anladığını, inandığını yazar, savunur; yazıp çizdiklerinden, yapıp ettiklerinden sadece kendisi sorumludur.


Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR