MEDYA KÖŞESİ

Ali Bayramoğlu'ndan Çandar'a destek!

Yazısında Çandar'ın dün yaptığı "maliyet" yorumuna açıkça destek verdiğini söyleyen Ali Bayramoğlu, Reyhanlı patlamaları için "Ortadoğu'dan sıçrayan çamur Türkiye'ye bulaştı" yazdı.

Ali Bayramoğlu'ndan Çandar'a destek!
GAZETECİLER.COM - "Reyhanlı'nın perde arkası..." başlıklı yazısında Çandar'ın dün yaptığı "maliyet" yorumuna açıkça destek verdiğini söyleyen Ali Bayramoğlu, Reyhanlı patlamaları için  "Ortadoğu'dan sıçrayan çamur Türkiye'ye bulaştı" yazdı.

İşte Yeni Şafak'ın akil insanı Ali Bayramoğlu'nun köşesinde yazdıkları:

Bu ülke çatışma nedir bilir. Kürt sorununun son 20 yılda 40.000 insanın hayatına mal olduğunu gördü. El Kaide tipi örgütlerin sinagoglara saldırmasına, ABD kökenli banka ve işyerilerini hedef almasına tanık oldu.

Resim Bulunmamaktadır
ÇANDAR'DAN TEPKİ ÇEKEN MALİYET AÇIKLAMASI

Radikal
yazarı Cengiz Çandar dün yazdığı köşe yazısında Reyhanlı'da yaşamını yitiren 46 yurttaşımızdan söz ederken "maliyet" demişti. Çandar'ın yazısı özellikle sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Radikal yazarı Çandar önceki gün Reyhanlı'da gerçekleşen patlamalardan söz ettiği yazısında, kendisinin Türkiye'nin Ortadoğu'dan uzak durması gerektiğini söyleyenler gibi "bozguncu ve Soğuk Savaş dönemi statükocusu" olmadığını yazmıştı. Çandar, yazısında Reyhanlı'da hayatını kaybedenleri "Ortadoğu politikasında 'etkili bir aktör' olmanın 'kaçınılmaz maliyetlerinden biri' olarak görmek" gerektiğini eklemişti.

Ancak bu şekilde doğrudan doğruya sivil haklı öldürmeye, kargaşa yaratmaya yönelik, 'Ortadoğu tipi vahşeti' az yaşadı.

ORTADOĞU'DAN SIÇRAYAN ÇAMUR TÜRKİYE'YE BULAŞTI

Reyhanlı'daki pek çok masum insanın bağrını, ocağını yakan vahşet Ortadoğu'dan sıçrayan çamurun Türkiye'ye bulaşmasıdır.

Saldırının yeri, zamanı, saldırıyla ilgili yapılan açıklamalar Esad'ın kanlı eline işaret ediyor.

TÜMÜYLE KATILDIĞIM ÖNEMLİ BİR TESPİT

Bu konuda dün, tümüyle katıldığım önemli tespiti Cengiz Çandar yapmış:

'Reyhanlı'daki patlamaları ve şimdiye dek herhangi bir benzeri olayda görülmemiş yükseklikteki can kaybını, Ortadoğu politikasında 'etkili bir aktör' olmanın 'kaçınılmaz maliyetlerinden biri' olarak görmek gerekiyor…

Böyle bir maliyetten uzak kalmak için Türkiye'nin Suriye'de olan bitenlerden uzak durması gerekmez miydi? Hayır, bu mümkün değildi. Türkiye'nin ulaştığı gelişme düzeyi ve uluslararası sistemin içine girdiği kalıp, Ortadoğu'da 'etkili bir aktör' olmaktan öteye ona bir şans tanımıyordu…'