MEDYA KÖŞESİ

Akşam'ın Garipoğlu zaferinin öyküsü!

İsmail Küçükkaya gazetesi Akşam'ın Garipoğlu haberindeki başarısının perde arkasını anlattı bugün...

Akşam'ın Garipoğlu zaferinin öyküsü!

GAZETECİLER.COM - Dün tüm gazete ve TV'ler arasında amansız bir savaş vardı adeta. Cem Garipoğlu'nun teslim olmasıyla birlikte alarma geçen gazeteler, haberi ertesi günkü baskıya yetiştirmeye çalışıtlar. Ancak Akşam ve Sabah dışında haberi güncel fotoğraflar ve ince detaylarla verebilen gazete olmadı. Özellikle Akşam gazetesi Garipoğlu haberiyle rakiplerine esaslı bir gol atmış oldu. Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya bugün bu başarının perde arkasını yazmış. Hayli iddialı olan Küçükkaya 'Tartışma bitmiştir gazetecilik kazandı'

"Lütfen dünkü AKŞAM gazetesinin birinci sayfasına bir daha bakın.
Yazı işlerinin sabah toplantılarında büyük gazetelerin birinci sayfaları yan yana asılır ve kim nasıl sayfa yapmış, hangi haberi nasıl görmüş bu anlaşılır. Bugün tüm okurlardan da aynı şeyi rica ediyorum.
Türkiye gündemine damgasını vurmuş olan Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili en önemli haberi de en detaylı ve hızlı biçimde AKŞAM verdi. Yani, finali de AKŞAM yaptı.

Gecenin geç saatlerinde meydana gelen bu olay sadece ve sadece bizim İstanbul, Ankara, İzmir'deki okurlarımızın tamamına, başka büyük kentlerdeki okurlarımızın da büyük bölümüne ulaştırıldı. Başka hiçbir gazete büyük kentlerdeki okurlarının tamamına bu haberi okutamadı. Ancak son baskılarla çok küçük bir orandaki gazete nüshalarına bu haberi yetiştirebildiler.
Size o müthiş gecenin öyküsünü anlatmak isterim. Böylece aylardır yapılan gazetecilik tartışmalarının aslında nasıl da sona erdiğini gözler önüne serelim."

Bundan sonrasında saat saat o gece yaşananları ve haberin öyküsünü yazmış Küçükkaya. Gerisini de Akşam sayfalarında okuyun

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar