MEDYA KÖŞESİ

Akşam yazarının Fatmagül hatası!

"Hıncal Uluç, "keşke sıradanlaşsa tecavüz" dedi ve der demez de her zaman olduğu gibi kıyameti kopardılar" diyen Yurtsan Atakan Fatmagül ile ilgili öyle bir hata yaptı ki...

Akşam yazarının Fatmagül hatası!

Akşam yazarı Yurtsan Atakan köşesinde kaleme aldığı Hıncal Uluç'un suçu ne? başlıklı yazısında "Hıncal Uluç, "keşke sıradanlaşsa tecavüz" dedi ve der demez de her zaman olduğu gibi kıyameti kopardılar. Söylemediği, savunmadığı şeyleri söylemiş, savunmuş gibi üzerine gittiler. Yazdıklarını çarpıtıp popülist oklar attılar. Peki "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinin verdiği önemli toplumsal mesajı savunan Hıncal Uluç'un suçu ne?" diye sordu.

"Diziyi tecavüzü popülerleştiriyor diye suçlamak kadar zırva bir tartışma nasıl çıkabiliyor bu ülkede, asıl sorun orada." yazan Atakan bir de teknik hata yaptı ve 35 yıl önce gerçek bir olaydan esinlenerek Vedat Türkali'nin bir projesi olarak sinemaya aktarılan Fatmagül'ün hikayesinin kitap olduğunu ileri sürdü.

"Dizinin toplumun tecavüz yarasına bakış açısını görmek için ismine bakmak bile yeterli. Daha adında "Fatmagül'ün Suçu Ne?" diye soran bir dizinin tecavüzü popülerleştirmek gibi bir niyeti olabilir mi? Öyle bir niyet olsa senaryolaştırırken kitabın önce ismini değiştirmekle başlarlardı."

"Hıncal Uluç yerden göğe kadar haklı olarak "Keşke sıradanlaşsa tecavüz" diyor. Ben de yüzde yüz katılıyorum: "Keşke sıradanlaşsa tecavüz."" diyen Yurtsan Atakan'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR