MEDYA KÖŞESİ

Akşam gazetesini kim trolledi?

40 Paralel Paşa manşeti Başbakanlık, Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlanmış olan Akşam yoksa birileri tarafından trollemiş olabilir mi?

Akşam gazetesini kim trolledi?

BirGün gazetesinde medya yazıları kaleme alan Ümit Alan, Akşam gazetesinin 27 Haziran Cuma tarihli ilginç manşetini köşesine taşıdı.

Akşam'ın KARARGAHTA 40 PARALEL PAŞA başlıklı haberini yorumlayan Alan, Başbakanlık, Genelkurmay ve hatta Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlanan haber için Akşam Gazetesini Kim Trolledi? başlıklı yazısında bakın neler yazdı:

Deneme"Bir ihtimal daha var. Birileri Akşam'ı feci şekilde trollemiş de olabilir. Bu haftaki Köşe Vuruşu'nda Akşam gazetesini kimin trollemiş olabileceği üzerine düşünelim öyleyse:

1-PARALEL YAPI

AKP-Cemaat boşanmasından sonra, iktidara yakın medyada haberin birinci kuralı, sorumluluğu bir şekilde Paralel Yapı'ya bağlamak. Kriz mi oldu, içinden mi çıkanmadın, salla Paralel Yapı'ya. İyi de paralel yapının TSK'de bu kadar generali varsa niye teşhir etsin? Kendilerini olduklarından daha güçlü göstermek için elbette. Saçma demeyin, daha saçmalarını gördük.

2-AKŞAM REHİN Mİ?

Birileri Akşam gazetesi binasını içindekilerle birlikte rehin almış, bu olayla ilgili bir şekilde yayın yasağı çıkmış ve bu arada manşeti atmış olabilir mi? Maksat ortalığı karıştırmak olsun diye hani. Niye olmasın ki? Ne rehinelerden bihaber yaşıyoruz.

3-REDHACK

Gerçi Redhack bu yönde bir bilgilendirmede bulunmadı ama bir şekilde gazetenin bilgisayarlarını hacklemiş olabilir mi? İş çok yılan hikâyesine dönerse böyle bir yalan atılması da mümkün. Hani bir ara internet kafelerden Redhack diye çocuk topluyorlardı ya, o hesap yani.

MANŞETİ KUZENİM ATMIŞ FORMÜLÜ

Son formül de şu olabilir: "Manşeti açık kalan bilgisayardan kuzenim atmış" diyebilir abiler. Niye olmasın? Sonra belki paralel derken yaz mevsimi nedeniyle şezlonga yere paralel olarak uzanmış 40 paşadan söz ediyor da olabilirler. Gezi günlerinden, bu medyanın bu saçmalıkta haberlerine alışkınız nasılsa.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Mavrası bir yana, bu manşet asla boşu boşuna atılmış olamaz. Akşam'ın haberi de, Başbakanlık'ın yalanlaması da, YAŞ öncesi ince hesaplarla ilgili olmalı. Yani bu manşetin danışıklı bir dövüş, bir yerlere erken mesaj olma olasılığı çok yüksek. Yok, Akşam gazetesinde Başbakan'dan habersiz bir virgül atılabileceğine samimiyetle inanan varsa, "manşeti kuzenim atmış"a da inanır, o ayrı dava.

ÇOK OKUNANLAR