MEDYA KÖŞESİ

Akreditasyona sadece iki yazar karşı çıktı

Ak Parti Kongresine akreditasyon gerekçesi ile 7 gazetenin çağırılmamasına "hükümete yakın iki isim" itiraz etti...

Akreditasyona sadece iki yazar karşı çıktı
GAZETECİLER.COM - 7 muhalif gazetenin AK Parti kongresine akreditasyon gerekçesi ile davet edilmemesi medya kulislerinde tartışıla dursun, "hükümete yakın" olarak bilinen iki köşe yazarı konuyu gazetelerinin sayfalarına taşıdı.

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru ile Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, köşelerinde AK Parti kongresinde yaşanan akreditasyon sansürünü yorumladılar.

HEM AYRIMCILIĞA KARŞI ÇIKACAKSINIZ

Sabah yazarı ve yıllarca gazetecilik yapmış olan Nazlı Ilıcak, yazısının sonuna eklediği notla uygulamayı eleştirdi ve "6 gazete (Cumhuriyet, Birgün, Yeni Çağ, Evrensel, Sözcü, Aydınlık) Kongre'ye akredite edilmemişti. Hem "% 1'in dahi hakkını koruyacağım" diyeceksiniz; hem her türlü ayrımcılığa karşı çıktığınızı defalarca vurgulayacaksınız; hem de "Ulu Çınar"ın gölgesinde bu gazetelere yer vermeyeceksiniz." yazdı.

BİRİLERİ AYAKTA KALIR DİYE Mİ ÇAĞIRMADINIZ?

Star yazarı Fehmi Koru ise gazetesindeki ikinci köşesinde Taha Kıvanç imzasıyla yazdığı yazısında akreditasyonu okurlarına şöyle duyurdu:

"Medyaya ayrılan yer kılı kılına hesaplanmıştı. Görüşlerine başvurulacaklar konuşma kürsüsünün tam karşısındaki tribüne oturtulmuş, onları ekranlarına çıkaracak kanalların sunucuları ve program çalışanları ise hemen önlerinde kendileri için özel konumlandırılmış bölümlere yerleştirilmiş... Bazı medya kuruluşlarına 'akreditasyon' verilmemiş ya, sebebi, olsa olsa, onları da çağırsalar birileri ayakta kalacağı içindir...

Bu son cümle hiç de hoşuma gitmeyen bir dost şakası... Aynı dost, "Tayyip Bey'in medyaya beyaz sayfa açacağını yazıp duruyorsun, o da seni tekzip etmek için böyle kararlar alıyor" da dedi. Başta bulunduğu on yıl içerisinde Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini de anlattı AK Parti lideri; benim gözüm o sırada Bekir Coşkun'u, Emin Çölaşan'ı görmek istedi. 'Akreditasyon' uygulaması bu yüzden de sakat işte..."

ÇOK OKUNANLAR