MEDYA KÖŞESİ

AKP, İdris Naim'e istifa sinyali mi verdi?

Kanal D muhabiri Erhan Karadağ, canlı yayında kulislerde dolaşan İdris Naim Şahin notlarını paylaştı. İçişleri Bakanı istifa edecek mi?

AKP,  İdris Naim'e istifa sinyali mi verdi?
GAZETECİLER.COM
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in infial yaratan Uludere açıklamaları gündemi sallamaya devam ediyor. Muhalefet bir yana kenfi partisinde dahi sert itirazlara konu olan açıklamalardan sonra Bakan Şahin'in koltuğu tehlikeye girdi.

ÇELİK'İN AÇIKLAMASI KESİNLİKLE KİŞİSEL DEĞİL


Kanal D muhabiri Erhan Karadağ, canlı yayında kulislerde dolaşan İdris Naim Şahin notlarını paylaştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le yaptığı görüşmeden önemli anektodlar aktaran Karadağ hem duyumlarını hem de tahminlerini canlı yayında aktardı.

Karadağ, Çelik'in İçişleri Bakanı'nı sert şekilde eleştiren çıkışının şahsi olmadığını, AKP'yi temsil ettiğini söylerken Çelik'in "partinin yetkili kurumlarıyla görüşülerek yapılan bir açıklama"  dediğini söyledi.

İDRİS NAİM ŞAHİN İSTİFA EDECEK Mİ?

Erhan Karadağ, Birand'ın "bir istifa işaret aldın mı?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"İçişleri Bakanı zaten zor olan durumunu daha da zorlaştırdı. İstifa çağrışımı herkeste oldu ama bunun önemi yok, öncelikle İdris Naim Şahin'de olması önemli. Siyasette bir Bakan kendi partisiyle ters düştüğünde akla genelde istifa gelir ama burada öyle olacak mı belirsiz şimdilik. Başbakan'ın tutumu nasıl olacak? Bu çok önemli. Muhalefet de istifa çağrısı yapmış durumda. Bana göre kulislere göre Hüseyin Çelik'in kendi Bakan'ı açıklaması aslında bir istifa çağrısı da taşıyor olabilir. Ancak yine de bunu asıl olarak Başbakan'ın ne diyeceği belirleyecek."

ÇOK OKUNANLAR