MEDYA KÖŞESİ

Aköz'den 'Odatv tipi medyacılık' analizi

Sabah gazetesi yazarı Aköz, Oda TV gazetecilik değil savaşan bir taraf gibi davranıyor dedi ve "Odatv tipi medyacılık" tarifi yaptı.

Aköz'den 'Odatv tipi medyacılık' analizi

Sabah yazarı Emre Aköz "Odatv tipi medyacılık" tarifi yaptı: "Kurşun yerine yalan süngü yerine hakaret"

"Bugün bizim sorunumuz, ahlaki ya da psikolojik değil. Cehaletle de bir ilgisi yok. Karşımızda siyasi bir sorun var" diyen Aköz, "Ergenekon dostu" medyacılar, başta demokrat yazarlar olmak üzere, askeri vesayet rejimine karşı çıkan herkes hakkında yalanlar uyduruyor. Hakaretler edip, çamurlar atıyor." dedi ve şöyle devam etti:

"Ergenekon dostları bu iğrençlikleri cahilliklerinden... Ya da eksik ahlaklı oldukları için yapmıyor...

Bu kişilerin eğitimi de, zekâsı da, maşallah Türkiye ortalamasını üstünde.
Ergenekon dostları, "vesayet rejiminin devamını isteyen kişiler" oldukları için... Olayı "kansız bir savaş" olarak görüyorlar.

Savaşta düşmanı öldürmek (normal şartlarda) nasıl ahlaki bir sorun oluşturmazsa... Burada da yalan ve hakaret etmek ahlaki bir sorun değil onlara göre.

Kendilerini düşmana saldıran askerler olarak görüyorlar. Kurşun yerine yalan, el bombası yerine çamur atıyorlar. Hakaretleriyle süngülüyorlar.
En pis, en gaddar, en çirkef tavrı da "eğitim" ve "yaşam biçimi" olarak kendilerine benzedikleri için demokrat aydınlara karşı alıyorlar.
Olay budur."


Aköz
'ün yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR