MEDYA KÖŞESİ

Akman'a yakışan 'esasen' budur!

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç'ın dilinde tüy bitti ama yine de Zahid Akman, RTÜK Başkanlığı koltuğundan bir türlü kopamıyor

Akman'a yakışan 'esasen' budur!

RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın mal varlığına tedbir konulmasının ardından Bülent Arınç bir kez daha konuştu ve "Gelişen durum karşısında kendisine yakışanı yapmalıdır" dedi.
Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz, bu sözlerden "Zahid Akman'a yakışan tutumun" istifa etmesi anlamını çıkartttı... Oysa zaten Yılmaz'a göre Akman, kendine yakışanı yapıyor...

(...) Bu tür söylentiler karşısında istifa etmek, bürokratik etik meselesiyle ilgili.
Ama tersinden de düşünmek gerek: Bu tür etik konularını kendisine sorun yapabilecek bir kişi, zaten en başından itibaren bu tür bir organizasyon içinde yer almazdı.
Alman mahkemelerinin verdiği karar, yardım toplama görüntüsü altında ciddi bir kaynağın toplandığını ve yardım amacı dışında kullanıldığını gösteriyor.
Yine Alman savcının ve yargıcın sözlerinden anladığımız kadarıyla Akman, bu para trafiğinde önemli bir yer işgal ediyor.
Bu durumda Türkiye'de bir yargılama yapılıp yapılmamasının da bir önemi yok zaten.
Mesele gayet açık ve kamu vicdanı Alman mahkemesinin kararıyla bir ölçüde tatmin edilmiş sayılır.
Suçun Türkiye'de de devam edip etmediğini Türkiye'deki soruşturma ve olursa yargılama sonunda Öğreneceğiz. Alman mahkemesi kararının gösterdiği ise Akman in bu suçu, Almanya'da işlediğidir.
Böyle bir suça iştirak etmiş bir kişiden de Arınç'ın beklediği türden bir "etik değerlendirme" beklemek yanlıştır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar