MEDYA KÖŞESİ

Akil İnsanlar protestolardan rahatsız değil!

Fehmi Koru'ya göre Akil İnsanlar bu protestolardan rahatsız değil. Çünkü...

Akil İnsanlar protestolardan rahatsız değil!
GAZETECİLER.COM - Akil İnsanlar Heyetine üye olan Fehmi Koru, bugün Star gazetesinde Taha Kıvanç imzasıyla yazdığı köşesinde heyetlerin medyadaki yansımalarıyla ilgili çarpıcı yorumlar yaptı.

Koru, yazısında, Akil İnsanlar'ın gittiği yerlerde çok iyi karşılanıp, halk tarafından kucaklandığını, ancak medyada sadece bir iki itiraz ya da protestonun haber yapıldığını anlattığı yazısında bir de çarpıcı yoruma yer verdi. Koru'ya göre Akil İnsanlar bu protestolardan rahatsız değil. Çünkü heyetteki isimler “Protestolar olmasa, toplantılarda gürültülü itirazlar yaşanmasa medya ilgisini kaybeder veya daha ilk günden peşimizi bırakırdı” diye düşünüyorlar.

İşte Koru'nun köşesinde yazdığı yazıdan çarpıcı bir bölüm:

İNSANLAR İÇERİDE HEYETİ BAĞRINA BASIYOR

Âkil insanlar heyetiyle ilgili yayınlar tam böyle... Gidilen yerlerde insanlar heyeti bağrına basıyor, yapılan toplantılara katılan binlerce mensuplu sivil toplum örgütü liderleri “İyi ki varsınız”
diye sözlerine başlıyor; buna karşılık, gazetelerde, bir kişinin yüksek sesli itirazı veya toplantılara katılma zahmetine katlanmayan birilerinin bağırtıları yer alıyor ertesi gün...

DIŞARIDA PROTESTO EDİLİYOR

Dışarıda gürültülü protestolar düzenleyen grupların temsilcileri de vardı Manisa’daki STK’lar ile yapılan toplantıda; kuşkularını ve neden süreci desteklemediklerini açıkça ve uygar bir dille belirttiler. Bu bir ilkmiş... Kıyamet filân da kopmadı.

KİMSE ŞİKAYETÇİ DEĞİL ÇÜNKÜ...

Şikâyetçi olduklarını sanmayın heyet üyelerinin; tam tersi bile geçerli. Bir heyet üyesi, “Protestolar olmasa, toplantılarda gürültülü itirazlar yaşanmasa medya ilgisini kaybeder veya daha ilk günden peşimizi bırakırdı” dedi bana. Her gidilen ilde, yerel basın, günler öncesinden heyetin geleceğini manşetinden duyuruyor; heyetin temaslarını, toplantılarını dikkatle izliyor ve sonraki günler kocaman fotoğraflı olarak okurlarıyla paylaşıyor...

YEREL MEDYA HEYET ÜYELERİNİ AĞIRLIYOR

Görüntülü medya da öyle. Pek çok ilde heyet üyelerini ağırlıyor yerel kanallar, saatler süren mülâkatlar yayınlıyor...

Çarşı-pazar gezisi sırasında, biraz da medyanın bu ilgisi sayesinde insanlar karşısına çıkan heyet üyelerini tanıyor, çoğu yerde takdirlerini ve başarı dualarını esirgemiyor.

Keşke heyetin düzenlediği basın toplantısında başlarından geçeni anlatan Güneydoğu kökenli Manisalı gazetecilere ‘muhabir’ sıfatıyla katıldıkları STK toplantısında da söz verilseydi.

Koru'nun yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.