MEDYA KÖŞESİ

Akil İnsan'dan Occupy Dersim uyarısı

Akil İnsan Nihal Bengisu Karaca, Habertürk'teki köşesinde çok çarpıcı yorumlarla dolu yazısında "Occupy Dersim'e dikkat!" dedi.

Akil İnsan'dan Occupy Dersim uyarısı
GAZETECİLER.COM - "Gezi Parkı'nda biriken ve şiddet kullanmayan insanlara yönelen müdahale, toplumun AK Parti iktidarından hoşnut olmayan birçok kesimini tetikledi." diyen Akil İnsan Nihal Bengisu Karaca, Habertürk'teki köşesinde çok çarpıcı yorumlarla dolu yazısında "Occupy Dersim'e dikkat!" dedi.

GEZİ PARKI KOALİSYONU

Gezi Parkı olaylarını yorumlarken oluşan koalisyonun unsurlarını "Çevre sorunlarına duyarlı ve her köşeye bir AVM dikilmesinden hoşnutsuz olanlar, kentsel dönüşüm projelerinden rahatsız olanlar, "Ben kız arkadaşımı metroda öperim!" veya "Biramı istediğim yerde içerim" diyen gençler, kürtajın yasaklandığını zanneden koca koca kadın yazarlar, aktivistler, "Her yol devrim" diyen sosyalistler, illegal sol örgüt mensupları, Ergenekon ve Balyoz operasyonları nedeniyle bürokratik oligarşideki yerlerini kaybetmiş olanlar, Mustafa Kemal'in askerleri, işlerini bazen haklı bazen de haksız nedenlerle kaybetmiş olan medya mensupları, köşe yazarları ve etki alanlarındaki kimseler, dindarlıklarını her koşulda her ne olursa olsun "muhalif olmak" üzerinden tanımlayan ve "iktidar" her ne olursa olsun kötüdür üzerinden yorumlayan Müslümanlar, Caferiler ve en önemlisi Türkiye'nin Suriye meselesinde aldığı pozisyonu TC içindeki Alevilere karşı da alınmış bir tavır olarak alıp manipülasyon malzemesi haline getirenlerin etki alanlarındaki Aleviler" diyerek tanımlayan Karaca ardından şöyle yazdı:

EYLEMSELLİĞİN VURUCU GÜCÜ ALEVİLER

"Laik Türkler"in hassasiyetlerinin kitlesel anlamda vurgulandığı, şiddetle savunulduğu yer ise taşıyıcı ve vurucu gücü olarak eylemselliğin ön saflarında yer alan Aleviler oldu.

Çevre hassasiyeti olarak başlayan olayların Alevi hassasiyetlerini kaşıyarak ve oradaki fay hattını derinleştirerek ilerlemesi, gözleri ister istemez Almanya'ya da çevirdi. Zira dünya âlem biliyordu ki, sokağa dökülen Alevi gençlerin üzerinde diasporadaki ve özellikle Almanya'daki vakıflar etkilidir; Alevi dedelerinin etkisi ise sınırlıdır. (...)

TUNCELİ GOLA ÇETU PARKI YENİ HASSASİYET ALANI

Tunceli'deki Gola Çetu Parkı yeni hassasiyet alanı. (...)

... ahali, bu engellenmeye takılmadı; "Yavuz'un torunu zalim Firavun alaşağı edilmeli" diye slogan atarak Occupy Gezi'de gördüğümüz sloganların benzerlerini tekrarladılar.

... hükümetin de tehlike sinyalleri veren potansiyel Gola Çetu ayaklanmasının önüne geçmesi gerekmekte.

(...)

Halk arasında Jara Gola Çetu olarak bilinen ve kutsal bir ziyaret alanını da ihtiva eden bu mekânın yıkılması Doğu'yu olduğu gibi rehin alacak ve çözüm süreci ile alınan mesafeyi yerle yeksan edecek tehlikelere gebe.

 

Nihal Bengisu Karaca'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.