MEDYA KÖŞESİ

Akif Beki'den MHP kasetlerine ilginç yorum

Seks kasetleri furyasıyla ilgili İlahiyatçı hocalara çağrı yaptı ve şu soruların yanıtını istedi:

Akif Beki'den MHP kasetlerine ilginç yorum
GAZETECİLER. COM - MHP'yi sallayan seks skandalıyla ilgili günün en ilginç yorumu Radikal'de yazan Akif Beki'den geldi...

Beki, "kaset siyasetine" ağır eleştiriler getirdi. "eskiden çamur siyaseti derlerdi" deyip şöyle devam etti:

"Fark şu; kaset siyaseti, kara propaganda bile değil. Çamur siyasetinden daha beter. Tamamen bel altı çalışıyor. Özel hayat sırları üzerinden rakibi vurmak anlamına geliyor. Siyaseten üstün gelerek yenmektense, mahrem günahlarının ifşası ile bitiriyorlar. Ölümcül bir utanca boğarak son veriyorlar rakibin siyasi hayatına."

İLAHİYATÇILARA ÇAĞRI

Akif Beki, kasetleri yaymanın suç olduğunu ama her defasında cezanın mağdurlara kesildiğini belirterek "İşin bu kısmını ilahiyatçılara bırakıyorum" deyip şu sorulara yanıt rica etti:

Birincisi; günahın da mahremi olur mu? Alenisi, uluorta işlenendir çünkü.
İkincisi; mahrem günahların ifşa edilip çekiştirilmesi gıybete girer mi? Giriyorsa, dedikodusu dahi dince yasaklanmış bir fiilin gizli çekimle kayda alınıp neşri caiz midir, haram mıdır?
Üçüncüsü; eğer haramsa, bu görüntüleri çeken, yayan, yardım ve yataklık yapanların hükmü dine göre nedir? Hepsine gönül rahatlığıyla günahkâr diyebilir miyiz?
Dördüncüsü; herkesin ahlak kaseti kendine mi olmalı? Sinsice çekilip ifşa edilmemiş olsa da, herkesin kendi şeytanıyla, kendi nefis kasetiyle, kendi mahrem günahlarıyla meşgul olması mıdır doğrusu?

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR