MEDYA KÖŞESİ

Akif Beki, Taraf'ı Wikileaks'ten sınıfta bıraktı

Akif Beki'nin Taraf eleştirileri sürüyor. Wikileaks belgelerinin yayınlanmasında ciddi sorunlar olduğunu düşünün Beki, Taraf'ı sınıfta bıraktı!

Akif Beki, Taraf'ı Wikileaks'ten sınıfta bıraktı
GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Akif Beki'den sert bir Taraf eleştirisi daha. Beki, Taraf'ın Wikileaks belgerinin yayınlarken kullandığı yöntemi ve editoryal denetimi eleştirdi.

Belgelerin özü itibariyle ABD'li diplomatların dedikodularına dayandığını savunan Beki, bu nedenle gazetelerin bu belgeleri çok büyük bir özen göstererek yayınlaması gerektiğini söyledi.

Belgelerin yayınlanma yöntemina dair "Geçer not almak için daha fazla ders çalışmalıydı Taraf" diyerek Taraf'ı sınıfta bırakan Beki "Elde var WikiLeaks, başka?" sorusuyla söze başlıyor...

"Taraf’ta yapılanın üstün gazetecilik sayılması için, ellerine verilen dedikodu tomarını olduğu gibi yayımlamadan evvel kendi imkânlarıyla tahkik etmeleri gerekmiyor mu?
ABD’li diplomatların aile içi mahrem yazışmaları bunlar. İçinde yaygın söylentiler, kulaktan kulağa fısıltılar, şayialar, tevatür, tezvirat, iftira, ne ararsanız mebzul miktarda var.
WikiLeaks evrakı, hiçbir şeyi doğrulamıyor bu haliyle, belge değeri dahi taşımıyor. Mutlaka belge denecekse, belgeledikleri tek şey, Amerikalı diplomatlar arasında yapılmış bir kısım dedikoduların varlığıdır sadece. O dedikoduların muhtevasını, ne doğrulamaya ne de yalanlamaya yetiyor tek başına.
İspat ettikleri bir şey varsa, o da, diplomatların, ağzında bakla ıslatmayan gayri ciddi birer dedikoducu olduklarıdır.
WikiLeaks ifşaatı, gevşek ağızlı sefirlerin görev yaptıkları başkentlerle Washington arasında bol bol laf taşıdıklarını belgeliyor. İleri geri her ne duydularsa, yiyip içmeden kripto cihazına yetiştiren acar memurların işgüzarlığını yani.
Müttefiklerinin arkasından konuşurken, mahalle ağzıyla dostlarını çekiştirirken suçüstü yakalandılar. Düşünün ki, ABD Dışişleri Bakanlığı bile, içerikleri teyit edilmemiş ham bilgi, yani fiskostan öteye geçmediklerini açıklamıştı o dokümanların.
Hülasası; elde var WikiLeaks, ya başka? Koca bir sıfır. "


Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR