MEDYA KÖŞESİ

Akif Beki internet eylemcilerini çıldırtacak

Akif Beki bugün köşesinde öyle bir yazı yazdı ki Radikal okurunun çileden çıkmaması elde değil.

Akif Beki internet eylemcilerini çıldırtacak
GAZETECİLER.COM İnternetime Dokunma sloganı ile pazar günü meydanlara çıkan kalabalıklara "Sanal anarşitler" diyen Akif Beki, internet okurunu çileden çıkaracak gibi görünüyor.

İNTERNET'İN 31 MART VAKASI

Taksim'de yürüyen sanal isyankârlar, eylemin adına 'İnternet baharı' diyor. Bana göre 'İnternetin 31 Mart Vakası'dır. Gerici bir ayaklanma yani.
cümlelerinin ardından yazısına şöyle devam etti Akif Beki:

"Din elden gidiyor" diyerek Meşrutiyet rejimine karşı ayaklanan Taksim'deki 'Avcı Taburu'ndan farklarını göremiyorum. Bunlar da "İnternet elden gidiyor" yaygarasıyla filtre rejimine karşı çıkıyorlar. Sureta biri özgürlükçülüğe, diğeri sansüre karşı. Ama özleri aynı, ikisi de istemezükçü, ikisi de yenilikçiliğe düşman.

KENDİ ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞLARINI DAYATIYORLAR

Beki'nin görüşüne göre eylemciler şu çok önemli gerçeği unutuyorlar:

Cinsellik ve şiddet dahil her türlü içeriğe limitsiz erişim hakkı isteyenler kadar, belli içerikleri zinhar kendi ekranında görmek istemeyenlerin de hak ve hürriyetleri yok mu? Var ama ırgalamıyor bizim sanal anarşistleri.
Kendi özgürlük anlayışlarını dayatıyorlar herkese. Kimse muzır bildiği içeriklerden sakınamasın, böyle bir imkân ve fırsat kimseye verilmesin demenin neresi sansürle mücadeledir, neresi özgürlük istemek?

İŞİ ULUSALCILIĞA VURUYORLAR

Beki eleştirilerinde bununla da yetinmedi, İnternetime dokunma sloganını atanları bir çeşit ulusalcı olmakla suçladı:

Sırtlarını özgürlükçülüğe dayayıp, güya sansüre karşı kutsal cihat bayrağını dalgalandırıyorlar. Özgürlük mücahidi değil, olsa olsa sanal anarşist olabilirler.  Yeni tür bir ulusalcılığa vuruyorlar işi, internet ulusalcılığına. ‘Tam bağımsız internet’ sloganlarıyla galeyana getiriyorlar milleti. Sorsanız, kendileri de bilmiyor ne dediklerini.

Akif Beki'nin internet sansürü girişimine karşı protesto eylemlerini sert bir dille eleştirdiği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.