MEDYA KÖŞESİ

AK Partili Babuşcu: 'Demirören açıklama yapmalı'

"Hasan Cemal'in ve Can Dündar'ın işten çıkarılması konularında Demirören'in açıklama yapıp kamuoyunu aydınlatması gerektiğini düşünüyorum"

AK Partili Babuşcu: 'Demirören açıklama yapmalı'
GAZETECİLER.COM - Murat Sabuncu T24'teki köşesinde AK Parti İstanbul il başkanı Aziz Babuşcu'nun "Hasan Cemal'in ve Can Dündar'ın işten çıkarılmaları konusunda Demirören'in açıklama yapması lazım" dediğini yazdı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun mahallesinde iftar yemeğine katılan Sabuncu şunları yazdı:

BEN BU İFTARA GELİRKEN 

"Türkiye bir süredir medyada ardı ardına işsiz kalan gazetecileri konuşuyor. Ben bu iftara gelirken meslektaşım Can Dündar, patronu Erdoğan Demirören'den aldığı bir telefonla işsiz kaldı.
Hükümetin "medyayı dizayn ettiği" yorumlarına yeni bir örnek...

Ama Aziz Babuşçu bu konuda net:

BABUŞCU: "DEMİRÖREN AÇIKLAMA YAPMALI"

"Bu işten çıkarmaların AK Partiye bağlanması haksızlık. Gazetecilerin görüşlerine katılırsınız ya da katılmazsınız. Onları eleştirebilirsiniz. Ama kimsenin çalıştığı yerden çıkarılması istenmez, bu kabul edilemez. Ben mesela bu son olayda Hasan Cemal'in ve Can Dündar'ın işten çıkarılması konularında Demirören'in açıklama yapıp kamuoyunu aydınlatması gerektiğini düşünüyorum. Ve tabi diğer işten çıkaran gazetelerin-televizyonların patronları da..."

Bakalım bu açıklamalar yapılacak mı? Akşam'dan Habertürk'e işsiz kalan onlarca basın emekçisi...Ve patronları "sebebini dile getirebilecek mi?"

Murat Sabuncu'nun yazısının tamamını okuyabilirsiniz.