MEDYA KÖŞESİ

AK Parti 6 ay içinde istifa ettirilecek

Taraf yazarı Emre Uslu'nun yazısı bu başlıkla çıktı. Uslu bu sözlerin sahibini de yazdı.

AK Parti 6 ay içinde istifa ettirilecek
GAZETECİLER.COM - Taraf'ın "kahin" yazarı Emre Uslu dikkat çeken bir analizle öne çıkıyor...
Yazısının başlığı analizin özeti:
"Altı ay içinde AKP hükümeti istifa etmek zorunda kalacak"...

Bu söz Emre Uslu'ya ait değil.
Sözlerin sahibi Mahmut Alınak...
12 Haziran seçimlerinden önce 8 Mayıs'ta katıldığı Habertürk'teki canlı yayında söylemiş.

Emre Uslu yeniden bu sözleri neden hatırlatıyor derseniz... Bugünlerde yürürlüğe konan BDP planları ve PKK eylemleri ile bu sözü hatırladığı için... Çünkü Mahmut Alınak, 8 Mayıs'taki programda bugünü resmetmiş.
Bakın o gün başka neler söylemiş:

BIRAKTIRILABİLİR DEMİYORUM BIRAKTIRILIR

Mahmut Alınak:"Keşke kör olsaydım da görmeseydim. 12 hazirandan sonra korkunç bir savaş patlak verecek. Çünkü devlet ve hükümet bu meseleyi çözmek istemiyor. PKK seçimden sonra bu gidişatla eylemsizliği bitirecek. Eylemsizlik bitince çocuklarımızın tabutları gelmeye başlayacak.."

"İmralı'ya gidip Öcalan'ın çözüme katkıda bulunmasını isteyeceğim. Bir çözüm paketi oluşturacağız. Teorik ve pratik. Başbakan'a çözüm önerisi götüreceğiz. Ben Başbakan'ın bu öneriyi kabul edeceğini sanmıyorum. Bu nedenle o çözüm paketini hayata geçirmek için önümüze altı aylık bir süre koyacağız. İddia ediyorum altı ay içinde AKP iktidarı istifa etmek zorunda bıraktırılır. Bıraktırılabilir demiyorum bıraktırılır diyorum..."

BU EYLEMLER PLANLANMIŞ

"AKP'yi iktidardan indirmek için ne yapacaksınız" sorusuna da şu cevabı vermişti Alınak: "Demokratik çözüm diyeceğiz. Sivil itaatsizlik eylemleri yapacağız, örneğin teneke çalma eylemi... Başbakan'ın kulağının dibinde patlayan teneke gümbürtüleri Başbakan'ın sinirlerini koparır. Ekonomik boyut telefonları kullanmıyoruz, ekonomik kurumlaşmalara gidiyorsunuz. Gandi'nin yaptığı gibi., düzeni işlemez hale getirmek. Yani hayatın her alanında kurumlaşmak, örneğin milyonlarca kimliksiz insanlarla sokağa çıkmak. Bizi de tutuklayın kampanyaları yapmak. Ankara'yı muhatap almayacağız. Kürtler mevcut siyaseti muhatap olmaktan çıkarmalı kendi kurumlarını kurmalı."

İHALEYİ KÜRTLER'E KİM VERDİ?

Emre Uslu, Mahmut Alınak'ın bugünlerde daha da önem kazanan o televizyon programındaki konuşmalarını hatırlattıktan sonra şu analizi yapıyor:

"İşin daha da kötüsü bu sadece Kürt ulusalcılarının bir planı gibi görünmüyor. Bu bir ihale işi gibi geliyor. Kürt ulusalcılarına, özellikle PKK'nın şahin kanadına bu ihaleyi kimin verdiği de sanırım Suriye'de olanlara bakılarak anlaşılabilir...

Bunları yazarken amacım iktidarın sorumluluğunu hafifletmek değil. Bu iktidarın açılım bakanının beceriksiz olduğunu yazan biriyim. İktidar elbette birinci dereceden sorumlu ama bir de madalyonun BDP yüzü var ki sadece BDP veya Kürt ulusalcıları yok o yüzde. Çok daha karanlık, kanlı ve karmaşık bir yüz; oraya dikkat çekmek istedim.. "