MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Şık'ın arşivden çıkan ropörtajı

Gökmen Karadağ Haber Aktif arşivini açtı ve Ahmet Şık'ın geçen yıl katıldığı bölümü ekranlara getirdi. İşte Ahmet Şık'ın Ergenekon eleştirileri...

Ahmet Şık'ın arşivden çıkan ropörtajı
GAZETECİLER.COM
Gündemin odağındaki isim Ahmet Şık'ın kitabı tartışılmaya devam ederken TV 8 ekranlarında yayınlanan 8. Gün arşivleri açtı. Gökmen Karadağ yine kendisinin modere ettiği Haber Aktif arşivinden Şık'ın geçtiğimiz yıl konuk olduğu programı ekrana getirdi.

Ahmet Şık geçtiğimiz yıl Nisan ayında Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte konuk olduğu Haber Aktif'te Ergenekon davasını mercek altına alan 'Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu 'adlı kitabını anlatıyor. Ergenekon davasına bakış açısını hayli net bir şekilde formüle eden Şık davaya sol bir eleştiri getiriyor. Derin devletin tasfiyesinden ziyade aktörlerin değiştiğini savunan Şık davanın kapsamına dikkat çekiyor. Şık, davanın başta Doğu ve Güneydoğu'daki hak ihlalleri ve Gazi Mahallesi katliamı, 33 erin öldürülmesi gibi belirleyici olayları ve süreçleri es geçtiğini vurgulayarak şöyle devam ediyor:

"Ergenekon davasında derin devletin tasfiyesi söz konusu değil. Devleti yöneten erkler derin devletin kendilerine yine lazım olabileceğini düşünerek muhafaza ediyor. 30 yıl süren bir savaş var, o savaşta yaşanmış sayısız hak ihlali var. Ergenekon denen yapı bölgede yaşanan hak ihlallerinden sorumlu değil mi? Faili meçhuller, işkenceler, asit kuyuları gibi olayların sorumlularıyla Ergenekon ayrı yapı mı? Derin devlet boyutunda sadece aktörlerin değiştiği bir süreç işliyor. İşin aslı üniformalı vesayet gidiyor yerine kravatlı vesayet geliyor."

İşte o anlar:


ÇOK OKUNANLAR