MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Kekeç'ten 28 Şubat için iginç uyarılar...

Nagehan Alçı 28 Şubat dosyasında 5 gazetecinin olacağını söylerken Ahmet Kekeç ise 'soruşturma salt medya üzerinden yürüyemez' dedi...

Ahmet Kekeç'ten 28 Şubat için iginç uyarılar...
GAZETECİLER.COM
24 ekranlarında Nerede Kalmıştık'ta konuşan Nagehan Alçı ve Ahmet Kekeç 28 Şubat gözaltılarını yorumladılar. Alçı, soruşturmanın medya ayağında 5 kişinin belgeler ve kanıtlarla suçlanmak üzere dosyaya dahil olacağını söylerken, Kekeç ise MİT krizinden sonra bu tür davalara mesafeli yaklaştığını vurguladı.

28 ŞUBAT SORUŞTURMASI SALT MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAMAZ

Ahmet Kekeç:
Bu soruşturma bir sürek avı biçiminde medya üzerinden yürüyecekse ben bunu çok yanlış bulurum diye yazmıştım. Hatta Serdar Turgut da bu yazı için teşekkür etmişti. Ben bu görüşümü koruyorum. 28 Şubat farklı bir darbedir ve bir çok ayağı vardır doğru. Ancak sadece medya üzerinden yürüyecek ve geçmiş hatalar tekrarlanacaksa ben bunu yanlış bulurum.

28 ŞUBAT DOSYASI MEDYAYI HEDEF ALACAK HAVASI BİLİNÇLİ YAYILDI

Nagehan Alçı: Peki nasıl oluştu bu soruşturma medyayı hedef alacak havası? Bizim meslektaşlarımızın bir kısmı kendi kişisel kaygıları nedeniyle, ucu onlara dokunur endişesiyle bütün 28 Şubat soruşturması medya için yapılacak gibi bir hava yaydılar. Bu süreçten zarar göreceklerini düşündükleri için bunu yaptılar. Oysa soruşturma Batı Çalışma Grubu gözaltılarıyla başladı. Bence bu çok isabetli ve doğru oldu.

Ahmet Kekeç: Bence de soruşturma doğru bir yerden başladı. BÇG dediğimiz yap 6 milyon insanı fişlemiş ve illegal bir yapıdır. 28 Şubat'ın ana karargahı diyebileceğimiz bir kurumdur. Hatta o dönem apar topar BÇG'yi legalleştirme çalışmaları da yapıldı Mesut yılmaz döneminde ama sonradan lağvedildi. Bu yapı mutlaka ama mutlaka bir muhakameye konu edilmelidir.

MEDYADAN 5 KİŞİ SORUŞTURULMAYA DAHİL OLACAK

Nagehan Alçı: Soruşturma askerler içinde de en tepedeki isimlere uzanmalı bence. Akla yatkın olan budur. Kimilerince herşey medya üzerinden anlatıldığı için soruşturma gazeteci avına dönüşecek gibi bir hava yayıldı. Medya üzerinden çok sınırlı bir soruşturma olabilir. Talimat aldıkları ve organik ilişki içinde oldukları belgelerle kanıtlanan benim bildiğim 5 kişiyi geçmeyecek bir liste var. Onlar soruşturmaya dahil olacaktır.

MİT KRİZİNDEN SONRA BU TÜR DAVALARA KUŞKUYLA BAKIYORUM

Ahmet Kekeç: Bugün 4 kişiyle konuştum bu gözaltıları. Hepsi de aynı şeyi söylüyor. Önceki soruşturmalarda yaşanan hataları işaret edip umarız dikakt edilir diyor herkes. Ben MİT krizinden sonra bu tür davalara kuşkulu ve mesafeli yaklaşıyorum. MİT krizinden sonra ortaya çıkan durum bizim biraz daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. MİT krizi bize gösterdi ki yargı pekala yürütmenin alanına girebiliyor.

ÇOK OKUNANLAR