MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Kekeç'e göre Cumhuriyet Hocasının Gazetesi oldu

Kekeç'e göre Can Dündar ve Cumhuriyet'in MİT tırları haberini yayınlamasının gerekçesi Cemaatin casusluk suçunu hafifletmeye çalışmak.

Ahmet Kekeç'e göre Cumhuriyet Hocasının Gazetesi oldu

GAZETECİLER.COM - MİT tırlarına ait olduğu belirtilen fotoğrafların yayınlandığı Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, internet sitelerindeki yayın içeriklerine erişimin engellenmesini talep etti. Talep üzerine gazete yayın içeriğini kaldırdı.

Haber medyanın farklı gazetelerinde farklı tepkilere yol açarken, Star yazarı Ahmet Kekeç, köşesinde Cumhuriyet'i Cemaat ile ilişkilendirdi ve Hocasının gazetesi yorumunu yaptı. Kekeç'e göre Can Dündar ve Cumhuriyet'in MİT tırları haberini yayınlamasının gerekçesi Cemaatin casusluk suçunu hafifletmeye çalışmak.

 

İşte Kekeç'in yazısından dikkat çeken bir bölüm:

 

İşin Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi boyutuna gelince...

Bu gazete, bir süredir, darbeyle suçlanan paralel savcılara mikrofon uzatıyor. Adeta onları aklama misyonuna koşulmuş durumda.

Öncesinde de yasadışı kayıtları ve illegal dinlemeleri çarşaf çarşaf yayınlamış, hem paralel yapının algı operasyonuna “ortaklık” etmiş, hem de gazeteciliğin olmazsa olmazlarından sayılan “özel hayatın gizliliği ve dokunulmazlığı” ilkesini çiğnemişti.

Paralel savcılara mikrofon uzatan ve bir tür “imaj düzeltme” çalışması yapan, bunda da “görülebilir” bir başarı kaydeden Cumhuriyet gazetesi, ilginçtir, paralel savcıların gadrettiklerine dönüp bakmadı bile. Bakmıyor...

Örneğin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e mikrofon uzatmadı. Uzatmıyor... “Celal Kara bir kısım Ergenekon sanıklarının tahliyesini istediğini söylüyordu. O Ergenekon sanıkları bu duruma ne diyor?” diye sormadı. Hâlâ sormuyor. (O Ergenekon sanıklarını bulup konuşturma görevi Soner Yalçın’ın Oda TV’sine düştü. Celal Kara düpedüz yalan söylüyormuş, Can Dündar da buna çanak tutuyormuş. Celal Kara, bırakın o Ergenekon sanıklarının tahliyesini istemeyi, bilakis ağır biçimde cezalandırılmalarını savunmuş ve esas hakkındaki mütalaasını da buna göre düzenlemiş.)

Paralel örgütü aklama misyonuna koşulmuş Cumhuriyet gazetesi bir şey daha yaptı.

Daha doğrusu, yapmadı.

Erdoğanve çevresiyle ilgili bütün “yasa dışı” dinlemeleri çarşaf çarşaf yayınlayıp bu kayıtlara dayalı onlarca yüzlerce haber derleştirirken, içinde “ananas”, “rafineri” ve “tespih” geçen bir tek kayda yer vermedi.

Can Dündar, “Bir gazetecilik yapıyoruz” diyor.

Hayır, siz gazetecilik yapmıyorsunuz... “Hocasının gazetesi” mucibince sufle edilenleri yayınlıyorsunuz ve ortadaki “casusluk suçunu” hafifletmeye çalışıyorsunuz.

ÇOK OKUNANLAR