MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Kekeç hem Alkan'a hem Bulaç'a çaktı

Kekeç köşesinde Ahmet Turan Alkan ile Ali Bulaç'ın katıldığı programdaki konuşmalarını yorumlayan ilginç bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Kekeç hem Alkan'a hem Bulaç'a çaktı

GAZETECİLER.COM- Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugün köşesinde Cemaat Kanallarından birinde Ahmet Turan Alkan ile Ali Bulaç'ın katıldığı programdaki konuşmalarını yorumlayan ilginç bir yazı kaleme aldı.

Değersiz yalnızlık başlıklı yazısında Kekeç, yaşanan son süreçte "Türkiye’nin  “değerli yalnızlığı” biterken, malum ikiliyi ağlak hallere sokan paralel yapının “değersiz yalnızlığı” başladı." yorumunu yaptı yapmasına ama bu arada Cemaat kanalı ve programda konuşan Alkan ve Bulaç'ı ise isimlerini hiç anmadan köre fil tarif eder gibi küçük ayrıntılar ile anlattı.

İşte Kekeç'in o televizyon kanalı ve Ahmet Turan Alkan ile Ali Bulaç'ı tarif ederken kullandığı satırlar:

"Önceki gün, TÜRKSAT platformundan çıkarılan televizyon kanalını izliyorum. Daha doğrusu, radyodan dinliyorum. Uygun frekansı bulduğunuzda, siz de dinleyebilirsiniz... 

Malum ikilinin “al gülüm ver gülüm” programı...

Hatırlayacaksınız:

Biri akademisyen...

Hani, Tevrat’tan meseller aktararak Erdoğan’ı ölümle, Türkiye’yi de “bölünmekle” tehdit eden şahıs... Şu sıralarda sürekli halkı eleştiriyor. Halkın niteliksizliğine, seçme beceriksizliğini, eyyamcılığına vurgu yapıyor. Mizah yazıları yazdığı için, sabuklamalarını “herhalde şaka yapıyor” diye geçiştiriyorsunuz. Hayır, şaka yapmıyor. Nişantaşı seçkinleri gibi, halkı cehaletle ve tutarsızlıkla suçluyor.

Diğeri İslamcı sosyolog...

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ağzından demeç uydurmuştu da, rezil olduğuyla kalmıştı hani... Özür dileme yürekliliği bile gösterememişti. “İhaleci” kimliğiyle de tanınıyor. İhale aldığı dönemlerde “ağlayan hoca” diye tahfif ettiği Fethullah Gülen’in, şu sıralarda en sağlam, en sahih, belki de en kararlı savunucusu. “Anavatan Amerika’dan mı bildiriyorsun?” diyerek, program arkadaşını satmışlığı, yani küçük çaplı bir “lapsus”a yol açmışlığı da vardır.  

İşte bu ikiliyi dinliyorum...


ALİ BULAÇ "AMERİKA ANAVATAN" DEMİŞTİ

Mehtap TV'de yayınlanan Temkin Durağı programının moderatörlüğünü yapan Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç, 2015 Ocak ayında ABD'den yayına katılan Ahmet Turan Alkan'a hitaben "Son sözü hocam sana bırakıyoruz, anavatandasın, dünya oradan yönetiliyor" cümlesini kurmuştu.

Zaman yazarı Ali Bulaç'a göre 'Anavatan tabii ki Amerika...'

AHMET TURAN ALKAN TEVRAT'TAKİ O HİKAYEYİ ANLATMIŞTI

Ahmet Turan Alkan Zaman gazetesinde 1 Ocak 2014 tarihli yazısıdna Tevrat'tan bir hikaye anlatmıştı: 

“...tarihin huzurunda herkes tartıya çıkar neticede. Babil kralı Belşatsar (Baltazar diye bilinir), bir ziyafet esnasında salonun duvarına gövdesiz bir elin “Mene, tekel, ufarsin” kelimelerini yazdığını görür ve mânâsını öğrenmek için Danyal Peygamber’i çağırtır. Danyal Peygamber’in yorumu şöyledir: “Mene: Sayılı günleriniz sona erdi, Tekel: terazide tartıldınız ve eksik bulundunuz...” Üçüncü kelimeye elim elvermiyor: Hafazanallah!”

Hikayeye göre Danyal peygamberin anlattığı ancak Alkan'ın yazamadığı Ufarsin'in anlamı: "krallığın bölündü ve yarısı Medlere yarısı Perslere verildi." demekti ve o gece Kral Baltazar öldürüldü. Alkan'ın bu hikaye ile Türkiye'nin bölüneceği iması yaptığı ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ölümle tehdit ettiği ileri sürülmüştü.
 
ÇOK OKUNANLAR