MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'ın o yazısı Aysever'i çıldırtmış?

Enver Aysever Habertürk ekranlarında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a için ilginç göndermeler yaptı. Aysever, Hakan'ın bir yazısına fena kızmış...

Ahmet Hakan'ın o yazısı Aysever'i çıldırtmış?
GAZETECİLER.COM
Balçiçek Pamir'in Habertürk ekranlarındaki konuğu gazeteci ve CHP PM üyesi Enver Aysever'di. Aysever hem siyasete giriş nedenlerini anlattı hem de çarpıcı medya eleştirileri yaparken özellikle Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a için ilginç göndermeler yaptı. Aysever, Hakan'ın bir yazısına fena kızmış...

Balçiçek Pamir: Senin için çok şey yazıldı son süreçte. Çok üzüldüğün bir şey varmıydı söylenenler arasında?

Enver Aysever: Kimsenin yazdığına üzülmedim ama Ahmet Hakan'ın yazısına çok kızdım. En haksız bulduğum yazı Ahmet Hakan'ınkiydi. 'AK Parti'nin Akif Beki'si varsa CHP'nin de Enver Aysever'i var' diye yazdı. Öfkelenmedim ama çok haksız buldum. Bizim Akif Beki ile aramızda bir benzerlik yok. Ben hep tarafsız oldum, kimsenin borazanı olmadım. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlasam belki de en sert soruları ben sorarım. Kendisini bu yazıdan sonra aramadım çünkü onun bu yazsın, bu bıraksın, öbürü devam etsin gibi fetvalar vermesi garibime gidiyor. Ben onun fetvalarına göre kendimi ayarlayacak biri değilim.

Balçiçek Pamir: Evet Akif Beki de söyledi bunu burada. Altan Öymen örneğin iyi gazeteci ama CHP başkanlığı yaptı dedi.

Enver Aysever: Evet. Ama yandaş medyada insanların hedef gösterildiğini görüyoruz. Örneğin benim için 'Tuncay Özkan kontenjanından CHP'ye girdi' diye yazdılar. Hemde hepsi birden yazdı. Zaman, Yeni Şafak, Taraf... Ergenekon'la bağlantılı olarak yazdılar.

Balçiçek Pamir: Tekzip ettin mi?

Enver Aysever: Evet Yeni Şafak'ın yayın yönetmenini aradım mesela. Tekzip ettim. Ergenekon davasındaki hukuksuzluklara olan itirazımı da dile getirdim.



"Bir de İsmail Küçükkaya'nın yazısı var. Dünyadaki en tuhaf ilkeleri yazarak bir başyazı yazdı. Gazeteciler bir partiyle ilişkili oldukları zaman yazı yazamazlar gibi. Bu yazıyı da çok haksız buldum. Dünyanın bütün gelişmiş demokrasilerinde siyasi partilere üye olanlar da milletvekili olanlar da yazılar yazmışlardır. Örnek: Ayşe Böhürler AK Parti'de yönetici konumundadır. Nazlı Ilıcak milletvekili iken köşe yazısı yazmaktaydı. Zülfü Livaneli bunu yaptı... Suat Kılıç bir dönem yaptı... Bizim genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Birgün'de yazılar yazıyordu."

Enver Aysever Birgün gazetesiyle yollarını ayırmasına neden olan yazıyla ilgili olarak da konuştu. Sözkonusu yazı için "Doğrusu o yazı çok sertti ve ben de açıkçası hiç sevmemiştim" yorumu yapan Balçiçek Pamir'e Aysever'in cevabı şöyle oldu: "Evet nadiren olur ama ben o yazıyı çok öfkeli bir biçimde yazdım. Belki şimdi olsa biraz daha yumuşak bir tonla yazardım."

Enver Aysever programda ayrıca televizyonculuğu bırakmayacağını ama bundan sonra siyasi kimliği nedeniyle programlarda moderatörlük yapmayacağını da açıkladı.
Yorumlar