MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'dan iddialı AKP-Cemaat kehaneti!

Dershane savaşı hız kesmeden devam ederken Ahmet Hakan iddialı bir kehanette bulundu ve AKP ile Cemaatin barışacağını iddia etti...

Ahmet Hakan'dan iddialı AKP-Cemaat kehaneti!
GAZETECİLER.COM
Gündemin hararetli konusu dershaneler tartışması tam gaz devam ederken Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan iddialı bir kehanet geldi.

Hakan, AKP ile Gülen Cemaati arasında kılıçlar çekilmiş olsa bile bu tartışmanın tatlıya bağlanacağını ve tarafların yine can ciğer kuzu sarma olacağını iddia etti. Hakan köşesine düştüğü notda ise yazıyı Bülent Arınç'ın "dershane konusunu paydaşlarla tartışıp son şeklini vereceğiz" şeklindeki açıklamasından önce kaleme aldığını vurguladı.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Demedi demeyin
HÜKÜMET “Dershaneleri kapatıyoruz” dedi.
Cemaat büyük tepki gösterdi.
Seyreden herkes...
“Aha da büyük kavga çıktı” diye analizler patlatmaya başladı.

*

Demedi demeyin:
Çok değil üç vakte kadar...
Hükümet “Dershaneleri kapatmıyoruz” der.
Cemaat “Biz zaten kapatacağınıza inanmıyorduk” der.
Ardından da...
Hükümet ile Cemaat gözyaşları içinde “Neler oldu bize neler oldu böyle” şarkısını söyleyerek kenetlenir, barışır, kaynaşır.
Ve olan analiz patlatanlara olur:
“Fitneciler” suçlamasına maruz kalmalar, “Kavga diyordunuz, ne oldu, avucunuzu yalarsınız” çemkirmesine muhatap olmalar, “Bu da size kapak olsun” diye laf sokmalara uğramalar falan...

*

Soruyorum:
Kiminle kimin kavgasına karışılmazdı?
NOT: Yukarıdaki yazı, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Bülent Arınç’ın “Dershaneler konusu, hükümetimiz tarafından yeniden ele alınacaktır” açıklamasından önce yazılmıştır.

AHMET HAKAN'IN TÜM YAZILARI