MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'dan Deniz Feneri uyarısı

Ergenekon ya da Balyoz davalarındaki eleştiriler Deniz Feneri için de geçerli olmalıdır diyen Hakan 'ilkeli olalım' diyor...

Ahmet Hakan'dan Deniz Feneri uyarısı
GAZETECİLER.COM
Deniz Feneri davasında mahkemenin verdiği tutuklama kararları yeni bir tartışmanın kapısını aralarken Ahmet Hakan'dan uyarı geldi. Tutuklama kriterleri ve süresi konusunaki eleştirilerin bu olay için de geçerli olduğunu hatırlatan Hakan 'ilkeli olalım' diyor.

Ergenekon ya da Balyoz davalarındaki eleştiriler Deniz Feneri için de geçerli olmalıdır diyen Hakan şöyle devam ediyor:

'İLKELİ olmak gerekir.
“Bizimkilere yapıldı, bunlara da yapılsın” dememek gerekir. “Tutuklansınlar” dememek gerekir. “Ne zaman çıkacakları belli olmayan bir karanlık tünele sokulsunlar” dememek gerekir. “Henüz haklarında bir yargı kararı çıkmadığı halde suçlu ilan edilsinler” dememek gerekir. “Polisten ve savcıdan haklarında bilgi sızdırılsın” dememek gerekir.
Bunun yerine...
Başka davalar söz konusu olduğunda söylenenler söylenmelidir.
“Tutukluluk cezaya dönüştürülmesin” denmelidir. “Adamlar bu zamana kadar kaçmadılar, şimdi niye kaçsınlar ki?” denmelidir. “Üç yılda karartılacak delil mi kaldı?” denmelidir. “Polis ve savcı bilgi sızdırmasın” denmelidir. “Haklarında yargı kararı olmadan kimse suçlu ilan edilmesin” denmelidir.
* * *
“İyi ama Ergenekon ya da Balyoz söz konusu olduğunda yapılanlar ne olacak?” derseniz...
Ben de şöyle derim:
“Onlar öyle yaptı, biz de öyle yapalım” denilerek nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa?'