MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'dan aday adaylarına tavsiyeler!

Yaklaşan seçimler öncesi partilerin aday adaylarına ilginç tavsiyelerde bulunan Ahmet Hakan iyi bir adayın yapması gerekenleri yazdı...

Ahmet Hakan'dan aday adaylarına tavsiyeler!
GAZETECİLER.COM
Yaklaşan yerel seçimler öncesi adaylık yarışı hız kazanırken Hürriyet yazarı Ahmet Hakan aday adaylarına seslendiği yazısıyla dikkat çekti. Seçimlerde aday olmak isteyen siyasetçilere tavsiyelerde bulunan Hakan başarıya giden yolun püf noktalarını

İşte Ahmet Hakan'ın "İyi bir aday adayı olmak istiyorsan" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

Tüm enerjini seçmene değil karar alıcıya yönlendir. Karar alıcının özellikle yakın çevresine, akrabalarına falan odaklan.

Ya çok konuşarak ya da hiç konuşmayarak adından bir “efsane” çıkması için çaba göster. Unutma: Hiçbir karar alıcı efsaneler karşısında fazla direnemez.
Mutlaka bir anketçin olsun ve o anketçin seni önde gösteren sonuçları sık aralıklarla kamuoyuna pompalasın... Not: Anketçinin anket yapması o kadar da mühim değil.
İl ya da ilçe yönetim kurulundan birkaç ismin sana gönül vermesini sağla... İster sempati yap kendini sevdir, ister vaatte bulun. Ama mutlaka birkaçını kafala.
Diğer aday adayları hakkında konuşurken “önce övgü/sonra bitirici hüküm” yöntemini kullan. Mesela “Çok iyi bir insan, çok birikimli, çok iyi yetişmiş” dedikten sonra, “Ama deneyimi ve yönetme kabiliyeti sıfır” de.
“Nefer” kelimesi, aday adaylığının vazgeçilmez kelimesidir. “Aday olamasam da partimin neferiyim” demeyi ihmal etme.
Aday olamazsan ölecekmişsin gibi yapma... Aday olamazsan ölecekmiş gibi hissetsen de yapma.
Herkesin üşüştüğü, kazanılması garanti yerler yerine durumun kritik olduğu yerlere talip ol. Hem şansın daha fazla olur, hem de “Vay garantici vay” türü takılmalara maruz kalmazsın.
AK Parti’liysen “Rabia” de, CHP’liysen “Gezi” de... Ki bir parça siyasal bilincin olduğunu zannetsinler.
İnşaattan, ada parselden, binadan fazla söz etme... “Ranta geliyor” izlenimini verirsin... Aklında bunlar olsa da söz etme.

Yazının tamamı için