MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'a göre İstanbul neden kaybetti?

Olimpiyatlara elveda dememizin sebepleri bir değil bir çok. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da o sebepleri sıralamış.

Ahmet Hakan'a göre İstanbul neden kaybetti?

GAZETECİLER.COM
Türkiye beşinci kez aday olduğu olimpiyatları neden kaybetti? Politik oylama mı etkili oldu yoksa bizdeki eksikler mi? Hürriyet yazarı Ahmet Hakan konuyu köşeine taşırken neden kaybettik sorusuna yanıt aradı.

Ahmet Hakan'a göre bakın neden kaybettik;

*GEÇEN gün Taksim’den otomobiliyle yola çıkan bir İstanbullu, Mahmutbey Gişeleri’neiki saat 15 dakikada gidebildi ya...Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-Japonya Başbakanı’nın gururla söylediği, “Biz halkı bir arada barış içinde yaşayan süper bir ülkeyiz” cümlesini, bizim yetkililerimiz gönül rahatlığıyla söyleyemiyorlar ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.



-Biz kazanınca kaybedenin üstüne çıkan, kaybedince kazanana laf sokmaya çalışan bir kültürün çocuklarıyız ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.


-İstanbul dediğimiz güzelim şehri, boş yer bırakmamacasına inşaata boğduk ve boğmaya devam ediyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-Gün geçtikçe daha çok azar, daha çok demagoji, daha çok retorik, daha çok anlayışsızlık sardı ya dört bir yanımızı... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-Olimpiyatlarda oynanan birçok müsabakanın adını bile bilmiyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-İstediğimiz neticeyi alamayınca anında çirkinleşme potansiyeli taşıyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-Bizde spor denilince akla futbol, futbol denilince de vahşi bir rekabet gelir ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-İstanbul’un aday olduğu bir büyük yarışta en az konuşan kişi İstanbul’un belediye başkanı oldu ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-İktidarımızı destekleyen basın, her olayın ardından halkın bir bölümüne manşetten hakaret etmeye başladı ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-Dopingli çıkan sporcularımızın sayısı, dopingsiz çıkan sporcularımızın sayısından daha fazla ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-“Akdeniz’e doğru bir kısrak başı gibi uzanan”coğrafyamız ve bulunmaz Hint kumaşı jeopolitiğimiz, en az 15 sene sürmesi mukadder bir savaşın en uzun sınır komşusudur ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-Değerli midir, değersiz midir bilmem ama yalnızlığımız var ya yalnızlığımız... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-En küçük bir nümayiş ihtimali belirdiğinde İstanbul polisinin yarısını nümayişin yapıldığı alana sevk ediyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

-Birbirimizi sevmekten uzaklaştık, birbirimize diş biler olduk, kıyasıya cepheleştik, ölümüne düşmanlaştık ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayın...