MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'a göre AKP nasıl bir medya istiyor?

Hükümetin "Nasıl bir medya istediği" sorusuna yanıt arayan Ahmet Hakan günün çarpıcı medya eleştirilerinden birini köşesine taşıdı...

Ahmet Hakan'a göre AKP nasıl bir medya istiyor?
GAZETECİLER.COM
Hükümetin Gülen Cemaati ile girdiği kavgada nasıl bir medya istediğini sorgulayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan günün en çarpıcı medya eleştirilerinden birine imza attı.

"Nasıl bir medya istiyorlar" sorusuna yanıt arayan Ahmet Hakan, sormayan ve sorgulamayan, hükümetin her istediğini talimat olarak alıp uygulayan bir medya düzeni dayatıldığını yazdı. Başbakan Erdoğan'ın cemaate dair her dediğinin peşinen doğru kabul edilip savunulduğu bir medya düzeni hedeflendiğini yazan "'Beyefendi ne derse o' diyen bir medya istiyorlar." dedi.

İşte Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

“Beyefendi ne derse o” diyen bir medya istiyorlar.
Mesela şöyle bir medya:

Beyefendi, “Fethullah Gülen Hocaefendi çok büyük bir âlimdir” dediğinde “Öyledir efendimiz” diyen... Beyefendi fikir değiştirip “Gülen bir âlim müsveddesidir, bir yalancı peygamberdir” dediğinde ise “Siz nasıl tensip buyurursanız efendimiz” diyen bir medya istiyorlar.

Beyefendi, “Cemaat çok süperdir, yedi kıta dört bucakta Türk’ün şanlı bayrağını dalgalandırmaktadır” dediğinde “Ne güzel buyurdunuz efendimiz” diyen... Beyefendi fikir değiştirip “Bunlar paralel, bunlar Haşhaşi, bunlar çete, bunların inlerine gireceğiz” falan dediğinde “İşte budur efendimiz, aynen öyledir” diyen bir medya istiyorlar.

Beyefendi, “Polisimiz Gezi’de büyük bir destan yazmıştır” dediğinde “Ne destanı efendimiz, destandan ötesini yazmıştır” diyen... Beyefendi fikir değiştirip “Polis Gezi’de paralellerin emrindeydi, destan mestan yok” dediğinde “Hay ağzınıza sağlık efendimiz, gerçekten de neydi polisin Gezi’deki o hali” diyen bir medya istiyorlar.

AHMET HAKAN YAZILARI
ÇOK OKUNANLAR