MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan yandaş mı oldu?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Başkanlık sistemini savunduğu yazısından dolayı büyük tepki aldı.

Ahmet Hakan yandaş mı oldu?
Ahmet Hakan, bugünkü yazısına gelen tepkilere hem yer verdi hem cevap verdi. Ahmet Hakan Başkanlığı savundu diye yandaş diyen de olmuş, dümeni kırdı diyen de. Senden muhalif olmaz diyen bile olmuş.

İŞTE AHMET HAKAN'IN GELEN TEPKİLERE CEVABI:


"Başkanlık sistemini savunuyorum" diye yazı yazdım ya...
Her taraftan bin türlü yumruk geldi.
Resmen serseme döndüm vallaha.

*
Lafı çakan çakana: "Vay! Sen de mi yandaş oldun" diyenler.
"Senin gibi muhalif olmaz olsun" diyenler...
"Dümeni kırdın" diyenler...
Hatta "Dayağı yiyince başladın kıvırmaya" diyenler...
Falan.

*
Bakın, aslan parçaları!

*

Ben eğer gerçekten de iddia ettiğiniz gibi...
Tayyip Erdoğan'a tam yandaş olmak için dümeni kıvırmaya karar verseydim...
Başkanlık sistemini asla ve kat'a savunmazdım.

*

Eğer "dümeni kırıyorum arkadaş, artık tam yandaş olacağım" diye karar verseydim... "Yaşasın başkanlık sistemi" diye haykırmazdım.

*

Eğer tam yandaş olmaya karar verseydim. Tayyip Erdoğan'a şunları söylerdim: Yav ne yapıyorsun Reis'im? Ne başkanlık sistemi? Elini ayağını öpeyim bırak bu işleri! Mevcut durumdan daha keka bir durum mu olur? Sorumluluğun yok, Meclis sende, kabine sende, parti sende, ülke sende... Ne diye "başkanlık sistemi" falan diyerek... Başına iş açıyorsun ki? Yok dengeydi, yok frendi, yok mekanizmaydı, yok kuvvetler ayrılığıydı falan. Ne gerek var ki?

Mevcut sistemle muhalefet partileri, sittin sene iktidara gelemez. Ama başkanlık sisteminde... Ahaliyi senden daha iyi tavlayacak azıcık uyanık birini buldular mı, yandı gülüm keten helva! 7 Haziran'ı hatırla! Eğer başkanlık seçimi yapılıyor olsaydı, resmen gittiydi elden iktidar. Bizim ahaliye güven olmaz Reis'im. O yüzden bırak başkanlığı, sistemi falan da... Sen şu muhteşem sistemsizliğin keyfini çıkar kurban olduğum...

*

Yani demem o ki... Fiili durum göz önünde bulundurulduğunda... Başkanlık sistemini savunuyor olmak... Tayyip Erdoğan'a kıyak yapmak değil, önüne taş koymak anlamına gelir.

*

Ama gelin görün ki... Ne bana laf çakanlar bunun farkında, ne Tayyip Erdoğan bunun farkında, ne Tayyip Erdoğan'ın muhalifleri bunun farkında, ne de Tayyip Erdoğan'ın yandaşları bunun farkında...

ÇOK OKUNANLAR