MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan TV'de reytingin sırrını anlattı

Ahmet Hakan, TV tecrübesine dayanarak 'toplum aslında ne istiyor?' sorusuna verilen cevabın fena halde yanlış olduğunu yazmış.

Ahmet Hakan TV'de reytingin sırrını anlattı
GAZETECİLER.COM
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugün sadece gazetesi değil TV ile ilgili ilginç bir tespit yapmış. CNN Türk ekranlarındaki moderatörlüğü nedeniyle TV izleyicisinin reflekslerini ve eğilimlerini takip edebilen Hakan, 'toplum aslında ne istiyor?' sorusuna verilen cevabın fena halde yanlış olduğunu yazmış.

Hakan ekranda modere ettiği tartışmalar ve izleyiciden aldığı geri dönüşleri analiz ederek 'Hadi bu putu da yıkalım' diyor:

"- Kim “Halk arasında türban diye bir sorun yok” diyorsa sonuna kadar yalan söylüyordur. Halkın en büyük çelişki alanıdır türban.

- Kim “Halk arasında Türk / Kürt diye bir sorun yok” diyorsa sonuna kadar yalan söylüyordur. Halkımızın en biricik gündemidir bu sorun.
- Kim “CHP’deki gelişmeler kimin umurunda?” falan diyorsa sonuna kadar yalan söylüyordur. Halkımızın en biricik gündeminden biridir CHP’deki gelişmeler.
- Kim “Halkımız laiklik tartışmalarından bıktı” diyorsa sonuna kadar yalan söylüyordur. Halkımızın laiklik tartışmalarına karşı bıkmayan bir iştahı vardır.
- Kim “Başbakan’ın yaptığı polemiklere halkımız hiç itibar etmiyor” falan diyorsa sonuna kadar yalan söylüyordur. O polemiklerdir Başbakan’ı diri kılan.
- Kim “Halkımız cumhuriyet dönemi tartışmalarına hiç itibar etmiyor” falan diyorsa sonuna kadar yalan söylüyordur. O alanın da heveslisi bir hayli fazla.
* * *
Nereden mi biliyorum?
Şuradan:
Televizyonda ne zaman “artan et fiyatları”, “çöken tarım politikaları”, “yükselen işsizlik” gibi “halkın gerçek gündemi” addedilen konuları ele alsak...
Aldığımız sonuç baştan bellidir: Sıfır nokta bilmem kaç.
Ama ne zaman...
“Kamuda türban olur mu?”, “Kürtler ne istiyor?”, “Siyasette dil koparma tartışması”, “Kemal Bey’de liderlik kumaşı var mı?” gibi konulara dalsak...
Maşallah, halkımız ekrana mıhlanıveriyor."

Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR