MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan: Tayyip Erdoğan bir çılgın mıdır?

Ahmet Hakan'dan 'çılgın proje'ye ilginç bir itiraz geldi. "Tayyip Erdoğan bir çılgın mıdır?" diye soran Hakan, genel geçer görüşlere katılmıyor...

Ahmet Hakan: Tayyip Erdoğan bir çılgın mıdır?
GAZETECİLER.COM
Medyanın son polemik konusu 'çılgın proje' geçekten de çılgın mı? Hürriyet yazarı Ahmet Hakan konuya farklı bir açıdan bakarak "Tayyip Erdoğan bir çılgın mıdır?" diye sordu ve itirazlarını sıraladı.

Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi ve gerçekleşememsi durumunda olası gelişmeleri sıralayan Hakan 'bunun neresi çılgınlık' diyerek projeyi hayli garantili bir hamle olarak tanımlıyor. Asıl çılgınlığın Kürt sorunu ve anayasa gibi konularda risk almak olduğunu söyleyen Hürriyet yazarı projeyi pek de çılgın bulmuyor:

“ÇILGIN” kişi, risk alır. İcabında kişisel geleceğini tehlikeye atar. Sonu belirsiz işlere kalkışmaktan çekinmez. Temkini elden bırakır. Kendisine çıkarılabilecek faturayı ödemeye baştan razı olur. Maliyet hesabı yapmaz. Serden geçer. Göze alır.

* * *
Bu durumda...
“Çılgın proje”yi açıklayan Başbakan Erdoğan için “o bir çılgın” diyebilir miyiz?
Bence diyemeyiz.
Çünkü...
Başbakan Erdoğan’ın “çılgın projesi”...
Bünyesinde herhangi bir risk barındırmıyor. Sonu belirsiz değil. Temkin gerektirmiyor. Başbakan’a kişisel bir maliyet de yüklemiyor.
Aksine...
Ortada tam anlamıyla “sıfır risk, bin bal” var.
* * *
Proje gerçekleşme yoluna girerse...
“Erdoğan iktidarı” ihale, rant ve çıkar odağı olacak. Proje kapsamında yandaşlara ihale ve rant dağıtılmasabile, iştahı kabartılmış  ve ihale çevrelerinin gözünde iktidar, cazibe merkezi haline gelecek.
O zaman soralım: Çılgınlık bunun neresinde?
* * *
Proje gerçekleşme yoluna girmezse...
“Erdoğan iktidarı”, ortaya attığı “proje” ile memleketin can yakıcı sorunlarını bir süreliğine unutturmanın keyfini sürmüş olacak. “Şifreli sınav” gibi bunaltıcı konulardan bir süreliğine de olsa kaçışı başarmış olacak.
Yine soralım: Çılgınlık bunun neresinde?
* * *
Eğer Başbakan Erdoğan, kendisinden “o bir çılgın” diye söz edilmesini istiyorsa...
Bunu “gerçekleşse de, gerçekleşmese de kendi siyasi duruşuna yarayan” projelerle sağlayamaz.
Bu devirde çılgınlık...
Bir kor ateş gibi tutanı yakan Kürt sorununa el atmakla olur.
Bu devirde çılgınlık...
Kimselerin üzerinde uzlaşmaya yanaşmadığı Anayasa için uzlaşma zemini yaratmaya kalkmakla olur.


Yazının tamamını okumak için

ÇOK OKUNANLAR