MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan niye yan çizdi?

Balbay'ın olduğu iddia edilen günlükler medya dünyasını da ikiye böldü. Kimleri günlüğe inandı, kimleri Balbay'dan açıklama bekledi...

Ahmet Hakan niye yan çizdi?

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı bugün parmaklarını Mustafa Balbay'ın olduğu iddia edilen günlükler için çalıştırdı. Önce Mustafa Balbay'dan neden bu kadar korkulduğunu soran Ataklı ardından isim vermedi ama Ahmet Hakan'ı eleştirdi, "Yan çizmeden önce Balbay'ın açıklamasını bekleselerdi..."

- (...) Mustafa Balbay Silivri'de tek kişilik hücreye konmuş. Havalandırmaya bile tek başına çıkarılıyormuş. Köşesine yazı yazmak için verdiği dilekçe işleme bile konmamış. Hakkındaki iddialara cevap vermek için hazırladığı yazı dizisine de izin verilmemiş.

Bunların hepsi de insan haklarına aykırıdır. Bir gazeteciden bu kadar korkulmasının nedenini biri mutlaka açıklayacaktır herhalde.

Bunun da ötesinde Balbay, hakkındaki iddialar ile ilgili ancak avukatları aracılığıyla açıklama yapabiliyor. Balbay diyor ki: "Benim günlüğüm yok, aldığım bazı notlar var. Ama bunların bazılarını ben bile tanıyamadım. Çünkü eklemeler ve çıkarmalar yapılmış, anlamları değiştirilmiş. Eğer cevap verme imkânı tanınsa bunları tek tek açıklayacağım." Kimi gazeteciler "fikrine katılmasam bile dayanışma içinde olurum" palavrasıyla Balbay'a destek törenine koşarak gidip şovlarını yaptıktan sonra "Ama bu günlükler olmadı Balbay" diyerek yan çizmişti. En azından Balbay'ın açıklamalarını bekleseler diyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar