MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan İsmet Berkan'a da çaktı!

Ahmet Hakan NTV'de Ersin Tokgöz'ün Radikal'den atılması nedeniyle İsmet Berkan'a çaktı. Ruşen Çakır ise Taraf muhabirini hedef aldı.

Ahmet Hakan İsmet Berkan'a da çaktı!

GAZETECİLER.COM

Radikal yazarı Ersin Tokgöz'ü işinden eden Ahmet Hakan eleştirisi medyada yeni bir tartışmaya kapı araladı. Kişisel polemiklerde hangi ölçüler esas alınacak, medyada ahlaki bir erozyon mu yaşanıyor?

Ersin Tokgöz olay yaratan yazısından sonra Radikal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan tarafından işten atılmıştı. Serdar Turgut ise Oray Eğin ve Ahmet Hakan'ı hedef alan yazısında Tokgöz'ün kaleminin elinden alınmasını eleştirmişti. Hakan da aynı yönde bir yazı yazarak 'kalemi alınmış birine karşı bir şey yazmam' demişti.

Ancak Ahmet Hakan'ın bu konuda söyleyecekleri bunlardan ibaret değilmiş. NTV ekranlarında bu sabah Yazı İşleri programına katılan Hakan, Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın konuğu oldu.

Ersin Tokgöz'ün işinden olmasını doğru bulmadığını tekrarladı. Ama Ersin Tokgöz'ün yanında İsmet Berkan'a da çaktı.

Ahmet Hakan: Yalnız şunu da söylemek istiyorum. Eğer bir gazetenin başındaki editörü, yayın yönetmeni bir yazıyı rezil ve aşşağılık buluyorsa onu yayınlamamalıdır. Ve bunu neden yayınlamadığını da o yazının sahibine açıklamalıdır. Yazı çıktıktan sonra cezalandırma mekanizması çalışmamalıdır. Yazı çıktıktan sonra da bir şeyler yapılabilir tabii. Bir özür yayınlanır, cevap hakkı verilir. Ben Radikal okurlarına seslenmek isterim. İşten atmak hem yazarı mağdur eder, hem de yazının muhatabının hesaplaşma hakkını elinden alır.

Hakan kısaca Berkan'ı hem yazıya izin verdiği için hem de yayınlandıktan sonraki kararı nedeniyle eleştirdi.

[photos]

RUŞEN ÇAKIR TARAF'A ÇAKTI!

Ruşen Çakır da Hakan'dan sonra Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya telefonda söylediklerinden söz ederek dikkat çekti.

Ruşen Çakır: O ödüllendirilen büyük gazeteciye de telefonda söyledim. Kendisinde kayıtları da vardır sanırım. Çünkü o bütün konuşmalarının kaydını tutan türden bir gazeteci. 'Bu dünyanın öbür dünyası da var' dedim. Bu konuşulanların hesabını illah burada görmek gerekmez.

Mesele bu çocuk (Ersin Tokgöz'ü kastediyor) çok iyi yazıyor. Eski yazılarını da okudum. Teknik olarak çok iyi yazıyor. Kalemi kuvvetli birisi. Medyada böyle yazabilen az köşe yazarı var. Mirgün'ün dediği gibi fikirleri tartışalım.

Mirgün Cabas: İşte o yazı gücüne abanarak ne yaptığın önemli. Gerçekten çok pespaye işler yapıyorsan, şirretlik yapıyosan o teknik de yetenek de bir işe  yaramıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar