MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan İslamcı yazarı Özgür Mumcu'ya böyle savundu

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan Star gazetesi yazarı Selahattin Eş'e destek geldi. Özgür Mumcu'nun Eş'i suçlamasının ardından Ahmet Hakan, Eş için vicdanlı ve vakurdur dedi.

Ahmet Hakan İslamcı yazarı Özgür Mumcu'ya böyle savundu
GAZETECİLER.COM- ÖZEL İÇERİK- İslamcı yazar Selahattin Eş, Star gazetesinde yazmaya başlamış, bunu öğrenen Özgür Mumcu ise Selahattin Eş hakkında oldukça ağır bir yazmıştı bir kaç gün önce.

Özgür Mumcu, Selahattin Eş'in babası Gazeteci Uğur Mumcu'nun cinayet sanıklarından birisi olduğunu, yani babasının katili olduğunu düşünüyordu.

Selahattin Eş ise Star'da Özgür Mumcu'ya "Mumcuzade Özgür Bey" başlığıyla bir yazıyla seslendi. "Babanı hiç tanımadım" dedi... 

"Benim gibi düşünmeyenlerin yok edilmesini ise, hangi inanç veya ideoloji adına olursa olsun hep zorbalık olarak gördüm" dedi... 

Bu iki yazının ardından Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugün bu meseleyi ele almış. Ahmet Hakan, Selahattin Eş'i uzun süredir tanıdığını söylerek, "Tanıdığım kadarıyla düzgün ve vicdanlı bir İslamcıdır" diyerek destek çıktı.

Bakalım Özgür Mumcu'nun Ahmet Hakan'a bir cevabı olacak mı?

AHMET HAKAN'IN BUGÜNKÜ YAZISI: 

STAR gazetesinde yazmaya başlayan Selahattin Eş için Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu bir yazı yazdı.

Dedi ki: "Selahattin Eş babamın katilidir." Korkunç bir suçlama.

*

Selahattin Eş, bu suçlamaya gayet olgun, gayet vakur, gayet anlayışlı bir cevap yazdı. Kendisinin bu işle bir ilgisi olmadığını belirtti.

Mahkemesi sürüyor sanırım. Ne çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

*

Ancak söylemeden geçemeyeceğim: Selahattin Eş'i eskiden beri izlerim. Tanıdığım kadarıyla düzgün ve vicdanlı bir İslamcıdır. O kadar ki onun ahlakı, yazarı olduğu Akit gazetesine seksen gömlek fazla gelmişti de Akit kendisine kapıyı göstermişti.

*

Selahattin Eş, umarım Star'da da aşağılık tetikçilere karşı ahlak bayrağını yükseltecek cesareti gösterir

ÖZGÜR MUMCU NE YAZMIŞTI?

Star gazetesinin bundan böyle haftada dört gün yazarak bir anlamda mürekkep şövalyeliğini yapacak yazarının adı Selahattin Eş Çakırgil.

Muhtemelen tanımazsınız. Ancak ben tanıyorum.

Selahattin Eş olarak. Babamın cinayet davasındaki sanıklardan biri olarak tanıyorum.

Hakkında yakalama emri olan, Interpol’den kırmızı bültenle aranan ve İran’da yaşayan birçok siyasi cinayetin sanığı olarak tanıyorum.


SELAHATTİN EŞ NE CEVAP VERMİŞTİ?

Babanızın katledilmesini yurt dışında duydum ve o cinayetle, bütün mukaddesatım adına yemin ederek söyleyeyim ki, öncesinde ve sonrasında zerre kadar bilgim ve ilgim olmayan birisiyim.. Ve sadece babanız için değil, haksız yere öldürülen her insan için üzülürüm. Çünkü, benim inancım, ‘bir insanın haksız yere öldürülmesini, bütün bir insanlığın öldürülmesi’  olarak bildirir.
ÇOK OKUNANLAR