MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan Ekşi'ye çakmaya devam etti

Yazdığı yazı ile kendisini kızdıran Ahmet Hakan'dan özür beklerken, şimdi de açılış konuşması eleştirisi ile karşılaştı...

Ahmet Hakan Ekşi'ye çakmaya devam etti
GAZETECİLER.COM - Hürriyet'in başyazarlığından yazdığı bir cümle yüzünden istifa etmek zorunda kalan, ancak CHP'den milletvekili seçilip 50 yıl sonra yeniden meclise giren Oktay Ekşi, sorulduğunda ağır sözler ve suçlamalar içeren köşe yazısı yüzünden Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a çok kırgın olduğunu söylüyor. Ahmet Hakan'ın kendisinden özür dilemediğini de ekliyor.

Bugün Ekşi'nin TBMM Başkanlık Kürsüsündeki performansını değerlendiren Ahmet Hakan ise Ekşi'yi kızdırmaya devam edecek bir yazı yazdı.

Oktay Ekşi'nin yanılgısı başlıklı yazısında TBMM Başkanlık performansını başarılı olarak değerlendiren Ahmet Hakan, ardından da açılış konuşmasına çaktı...

Başlangıçta "Çok heyecanlı bir sınıf başkanı" gibiydi Oktay Ekşi.
Sonra biraz rahatladı.
Meclis'i iyi yönetti, hiç değilse ekstradan bir arıza çıkmasına izin vermedi.
Ama benim takıldığım esas mesele şu oldu:
Oktay Ekşi, yaptığı açış konuşmasında "1961 Anayasası"nı övdü. Şöyle dedi:
"Elli yıl önce hukuk ve siyaset tarihinin en demokratik anayasasını yaptık".
Kızmaz ve gönül koymazsa Oktay Bey'e şunu hatırlatmak isterim:
"İyi de Oktay Bey, siz Meclis'te hukuk ve siyaset tarihinin en demokratik anayasasını yaparken, Demokrat Partililer de hukuk ve siyaset tarihinin en büyük haksızlığına maruz kalarak zindanlara tıkılmamış mıydı?"

Hep söylerim, yine söyleyeceğim:
Yeryüzünün gelmiş geçmiş en harika anayasasını yapsanız da, o anayasa halkın bütün kesimlerinin katılımıyla yapılmamışsa kimseye bir faydası olmaz.