MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan bizi Tophane'ye götür!

Köşesinde sorduğu soruya doğru yanıtı verdiğimize göre Ahmet Hakan'dan Tophane buluşması için davet bekleyebiliriz.

Ahmet Hakan bizi Tophane'ye götür!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) -  Ahmet Hakan bugün köşesinde 2008 yılında yazılmış bir köşe yazısına alıntı yaptı. İlginç yanı, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın, alıntı yaptığı yazının kime ait olduğunu bilenlerle Tophane'de bir kahvehanede buluşma düzenleyeceğini söylemesiydi.

Biz de önce Ahmet Hakan'ın alıntı yaptığı o yazıya yer verelim, sonra da yazının kime ait olduğunu söyleyelim. Böylece Hürriyet yazarı belki bizi de Tophane'ye götürür.

İşte o yazı:

TÜRKİYE DEMOKRASİDEN FAŞİZME KAYIYOR

"Sevgili dostlar, artık işin dozu kaçtı. Belki farkındasınız, belki değilsiniz ama sistem artık demokrasiden faşizme doğru kayıyor. Türkiye’nin içine girdiği yolu Hitler Almanya’sına benzetiyorum. Türkiye adına çok ama çok endişeliyim. Benim gibi ideolojik olmayan ortalama Türk vatandaşlarının gidecek başka yeri yok. İçine girdiğimiz yol, her kurumun başına ve kadrolarına bizden mantığıyla atama yapılması, her yeri kontrol edelim çabası, 1923’te döşenen raydan makas atlama denemeleri ve en vahimi bunları eleştiren basın mensuplarına ağız dolusu saldırılar, hedefin net olduğunu gösteriyor. Sevgili dostlar... Ülkemize sahip çıkalım, çok ama çok geç olmadan”.

İŞTE O SORUNUN YANITI

Ahmet Hakan köşesinde bu çarpıcı alıntıya yer verdikten sonra "Yukarıdaki satırlar, bugün Türkiye’nin en bilinen yandaşı tarafından 2008 yılında kaleme alındı. Bu arkadaşın adını doğru bilen okurlarımla bir Tophane kahvesinde buluşma gerçekleştireceğim." yazdı. 

Biz de o buluşmada olmak istiyor ve yanıtı buradan veriyoruz:

Bu satırlar şu an Kanal 24'ün başında yer alan ve Star gazetesinde yazan Yiğit Bulut'a ait. Bundan 5 yıl önce 14 Şubat 2008 günü Vatan gazetesindeki köşesinde başlıklı yazısından alıntılanmış.

Şimdi doğru yanıtı verdiğimize göre Ahmet Hakan'dan Tophane buluşması için davet bekleyebiliriz.

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.