MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Altan'dan bomba iddialar

Altan'ın bu iddiaları Ankara'da gürültü koparacak cinsten. İki önemli iddiası var...

Ahmet Altan'dan bomba iddialar

GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Ahmet Altan'dan Ankara'da bomba etkisi yapacak iki önemli iddia var. Bunlardan ilki 33 erin şehit edilmesine dair. Altan'a göre bu saldırıyı, PKK içindeki Ergenekoncular yaptı...

Ahmet Altan'ın ikinci iddiası ise hükümet Apo ve PKK'yı muhatap alabilir...

Altan'ın iddiasına göre Ankara hükümeti, Apo ve PKK'ya şu anda güvenmiyor. Çünkü Apo'nun sık sık fikir değiştirdiğini düşünüyor. PKK'ya ise içerisindeki Ergenekon bağlantılarının halen devam etmesi nedeniyle güven duymuyor. Bu durumlardan emin olursa hükümet, hem PKK'yı hem de Apo'yu muhatap alabilir.

İŞTE YAZISINDAKİ O BÖLÜMLER; 

Öldürülen 33 asker faciasında cinayeti işleyenin PKK olduğu kesin ama "operasyonu" düzenleyenin Ergenekon olduğundan kuvvetle kuşkulanıyorlar.
 

Kürt açılımında Ankara'nın "kararsızlığının" en temel nedeni, şiddet olaylarıyla Ergenekon arasında bağlar olduğu konusundaki kuşkuları.

Arkadaşlarımızın söylediğine göre "Apo ya da PKK asla bu sürece karışamaz" gibi keskin ve mutlak bir tavrı yok Ankara'nın.

Apo'yu "dışlamalarının" temel nedeni "Apo'nun çok fazla fikir değiştirdiğini" düşünmeleri. PKK'yı "dışlamalarının" nedeni ise "Ergenekon bağlantısı" konusundan endişe etmeleri.

Apo'yla PKK'nın "sürece" bir biçimde müdahil olmalarına ses çıkarmayacaklar eğer bu konularda emin olurlarsa.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum