MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Altan yine zehir zemberek çaktı

Başbakan Erdoğan'ın tepkisinin ardından iki danışmanından da tekzip gelince Ahmet Altan "hadi bakalım bir daha" deyip yeniden çaktı.

Ahmet Altan yine zehir zemberek çaktı

GAZETECİLER.COM - Taraf ile iktidar arasındaki Stratfor düellosunda Ahmet Altan, "hadi bakalım bir daha" deyip zehir zemberek ikinci bir yazı kaleme aldı.
Yönelttiği sorular ile bu kez iktidarı hayli terletecek.
Zira gazetenin sürmanşetine de çıkan Başdanışman İbrahim Kalın'ın yazışmaları danışmanlardan gelen tekzipleri yerle bir ediyor.

Ahmet Altan gelen o tekzipleri şu satırlarla bombaladı;

İBRAHİM KALIN'I GİZLEYELİM NOTU
Taraf'ın bugün yayınladığı belgede danışman İbrahim Kalın için çok önemli kaynak deniliyor. İşte yazılanlar;

“Derin Posta” gösteriyor ki, Stratfor Türkiye’deki bazı gazetelere haber yaptırmak istediğinde, George Friedman’ın 14 Eylül 2010 tarihli e-postasında “Bu adam büyük bir kaynak... Bu adamla kurduğum ilişki ve yaptığım görüşme kesinlikle gizli kalmalıdır” diye söz ettiği İbrahim Kalın’dan yardım alıyor.

7 Eylül 2010 tarihinde Kalın, Friedman ve Karman Bokhari’ye gönderdiği epostada gereğinin yapıldığını şu ifadeyle iletiyor:

Sevgili George ve Kamran, Bazı medya kuruluşlarına Stratfor’un Türkiye ve Balkanlar hakkındaki raporunu haber yapmalarını söyledim ve ürettikleri haberlerin linklerini aşağıda gönderiyorum. İbrahim.

Postadaki linkler arasında cnnturk.com ve aktifhaber.com gibi sitelerdeki haberler dikkat çekiyor.


"Danışmanlardan biri, bizim gazetenin bir “karalama kampanyası” yaptığını da yazmış hiç çekinmeden. Gazetelerde Başbakan’ın yandaşlarını okudum, bir “fitne” lafı dolaştırıyorlar. Biz “fitne fücur” yapıyormuşuz.

Bak hele bak. Başbakan’ı da dinlemiştik zaten önceden. O da bizi “taşeronlukla” suçlamıştı. Demek ki anlamamışlar. Demek ki anlatamamışız. Rimbaud’nun o muhteşem dizesini hatırladım, “ben hayatımı incelikler yüzünden kaybettim”.

Biz kırıp dökmeyelim derken bunlar utanmayı bir kenara bırakıp bizi suçlamaya kalkışıyorlar. Normalde bir hükümeti götürecek bir skandalla karşı karşıyayız ama maşallah yüzsüzlük almış yürümüş.

SOPA GİBİ ANLATALIM

Ahmet Altan yazısının bu noktasında "Hadi bakalım o zaman, daha net, daha açık, daha “sopa” gibi anlatalım" dedikten sonra zehir zemberek şu satırları not düşüyor;

"Hiç mi utanmanız kalmadı sizin?

Bu Stratfor’un Türkiye’de ortağı olan gazeteler var. Bu gazetelere açıkça istihbarat soruları soruyor ve cevaplarını alıyor.Bu gazetenin yöneticileri kim? Başbakan’ın çok yakınları.

“Parayı atınca müziği çalan müzik kutusu” arayan etrafına baksın bence. Hiç mi izanınız, adabınız, ahlakınız kalmadı sizin?

Yabancı istihbarat kuruluşlarına “istihbarat” sağlamak meşrebinize, milliyetçiliğinize, inancınıza çok mu uygun ki o istihbaratı sağlayanları değil de, o istihbarat kaynaklarını açıklayanları suçlamaya yelteniyorsunuz?


ÇOK OKUNANLAR