MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Altan oyunu kime verecek?

Sandığa gittiğinde kime oy vereceğini yazmadı ama AK Parti'ye neden oy vermeyeceğini açık açık yazdı. İşte Ahmet Altan'ın o yazısı...

Ahmet Altan oyunu kime verecek?

GAZETECİLER.COM- Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, 12 Haziran seçimlerinde AKP'ye oy vermeyeceğini açıkladı.

Yazısında AKP ve Erdoğan'ın icraatlarından övgüyle bahseden Altan, AKP iktidarı döneminde dokunulamaz sanılanlara dokunulduğu, devletin içindeki çetelerin yakalandığını, darbecilerin sorguya çekildiğini belirtti. Bunlardan ötürü Erdoğan'a minnattar olduğunu dile getiren Altan 'Ben dayatmacılığın, tek adamlığın hiçbir türünden hoşlanmıyorum. Böyle bir gelişmenin ihtimaline bile karşıyım. Bu nedenle oy vermeyeceğim' dedi.

İşte Altan'ın gerekçesini açıkladığı  Hoşnutluk ve hoşnutsuzluk başlıklı yazısından çarpcı bir bölüm:

Bunun için Erdoğan'a da, AKP'ye de bu ülkenin bir vatandaşı olarak minnettarım.

Ama, bizim gazetenin birçok yazarından ve elemanından farklı olarak ben bu seçimlerde AKP'ye oy vermeyeceğim.

Oy verecek olanların nedenlerini anlıyorum, bu yapılanları başka bir partinin yapamayacağı görüşünün doğruluğunu da biliyorum, bazen sizin önünüzde, bazen sizin gözlerinizden uzakta aramızda kıran kırana yaşanan tartışmalardan da yararlanıyorum, bu tartışmaların yapılması gerektiğine de inanıyorum.

Ama gene de oy vermemekte kararlıyım.

Nedenim de çok karışık değil.

Ben dayatmacılığın, tek adamlığın hiçbir türünden hoşlanmıyorum.

Böyle bir gelişmenin ihtimaline bile karşıyım.

Kemalizm'e, darbeciliğe, halk iradesinin küçümsenmesine bunun için itiraz ettim, AKP'yi bu dayatmacılığa karşı çıktığı için elimden geldiğince destekledim.

Ama bir başbakan, bir şehirdeki Azeri oylarını alabilmek için tek bir "emirle" heykel yıktırabiliyorsa, ben orada dururum, benim için bu, "tek adam" yönetiminin kötü bir işaretidir.